Saltar a continguts

Centre Bahá'í de Barcelona

Navegació

Menú principal

Activitats

Imatge d'un grup de prejoves
GRUPS D'ADOLESCENTS
Canalitzant les energies desbordants de l'adolescència cap a finalitats nobles i constructives.

L'etapa de l'adolescència és crítica; el prejove emprèn una recerca per tal de forjar la seva pròpia identitat. Davant un món tan ple de perills morals, no hauria de deixar-se-li sense una formació que li ajudi a prendre decisions correctes i canalitzar la desbordant energia que posseeix cap a finalitats nobles i constructives.

Què és un grup prejovenil?

Són grups molt dinàmics, alegres, units i creatius. Els seus membres són joves entre 11 i 14 anys que es reuneixen setmanalment amb la presència d'un animador qui facilita les activitats del grup, els ajuda a preparar-se i a alliberar el seu potencial espiritual i intel·lectual, aspirant a l'excel·lència moral en tots els aspectes.


Components del Programa:


Estudi de Textos
Per tal d'adquirir coneixement i desenvolupar capacitats.


Actes de Servei
Dirigits a la societat per aplicar allò que han après.


Activitats Complementàries
Amb les quals els prejóves interactuen i forgen llaços d'amistat.
Algunes de les activitats de diversió sana que es realitzen són: esports, arts i sortides.


Materials
Els llibres que s'utilitzen han estat desenvolupats en diferents parts del món i permeten crear en les ments dels prejoves l'estimació per la diversitat, els ajuden a identificar-se amb les històries, a millorar algunes capacitats del llenguatge i a la presa de decisions morals que beneficiïn les seves vides i a la comunitat. A continuació exposem una breu ressenya d'alguns dels materials que s'utilitzen:


* Brises de Confirmació

Està dissenyat per prejoves que posseeixen habilitats molt bàsiques de lectura i els ajuda a articular idees amb cert grau de precisió i claredat.

Explica la història de quatre joves que reflexionen sobre el seu futur i discuteixen sobre les seves esperances i possibilitats, fent èmfasis en la necessitat de fer esforços per aconseguir les seves metes.

* Centelleigs d'Esperanza


Sorgeix de l'experiència d'un grup que treballa amb joves a l' Àfrica, molts dels quals enfronten eleccions difícils en societats abatudes per conflictes tribals i socials.

S'explica la història d'un jove que després d'enfrontar una prova molt gran en la seva vida, pren decisions per al seu benefici personal i el de la seva comunitat, forjades en l'esperança que sempre serem confirmats quan treballem pel progrés.

* Caminant per la Sendera Recta

Aquest llibre reuneix vint contes de cultures diferents, cadascun entorn d'un tema universal. Es relaten de manera que puguin complir dos propòsits: ensenyar conceptes relacionats amb el desenvolupament moral i procurar l'adquisició de destreses en el llenguatge en els joves.

* El Poder de la Paraula

El llibre s'ocupa del desenvolupament de les capacitats per exercir el poder de l'expressió.

A més, el contingut de les lectures contribueix al desenvolupament d'una altra capacitat, la d'identificar les implicacions morals del discurs i de la pròpia acció.


Entre altres textos d'estudi que s'ofereixen es troben també:


* Aprendre sobre l'Excel·lència
* Esperit de Fe

 

© Centre Bahá'í de Barcelona - (Les Corts) - Tel. 934399029 - bahaisdebarcelona@gmail.com