Saltar a continguts

Centre Bahá'í de Barcelona

Navegació

Menú principal

Activitats

Imatge de complement
CERCLES D'ESTUDI
"El mèrit de l'home resideix en el servei i la virtut ..." (Bahá'u'lláh)

En reunions setmanals, joves i adults s'integren en un procés d'aprenentatge participatiu a la recerca d'un sentit més profund de la seva existència.

Els ensenyaments bahá'ís indiquen que "és de fet un home qui avui es dedica al servei de tota la raça humana". En condicions d'igualtat i amb un mètode participatiu d'aprenentatge, les persones que integren un cercle d'estudi bahá'í avancen juntes per un sender de servei. Al mateix temps que exploren els ensenyaments, busquen maneres d'aplicar-los a la seva vida diària. Amb l'ajuda d'un tutor, avancen per una seqüència de cursos que els prepara per als diversos serveis que els diferents grups d'edat necessiten per desenvolupar-se espiritual i materialment:


* Reunions d'oració: que enforteixen en una comunitat el seu caràcter *devocional
* Classes de nens: que nodreixen els cors i ments dels nostres nens
* Grups *prejuveniles: que canalitzen les energies dels *prejóvenes
* Cercles d'estudi: en els quals alhora uns altres van adquirint percepcions espirituals i desenvolupant destreses per al servei


El primer curs es diu "La Lluentor de la Vida de l'Esperit" i tracta tres aspectes essencials per viure una vida centrada en la nostra realitat espiritual.


* La Vida i la Mort: Comprendre que la vida no és l'anar i venir d'aquest món, sinó que el seu veritable significat és el desenvolupament de l'ànima.
* Oració: Comprendre la importància de l'oració diària i desenvolupar les actituds necessàries per a l'oració.
* Comprensió dels Escrits *Bahá'*ís: desenvolupar la capacitat de llegir els Escrits i meditar sobre el seu significat per així poder aplicar-los en la nostra vida diària.


El primer curs és la base i té una durada aproximada de 20 hores. Serveix tant per a persones que desitgen servir com aquelles que estan buscant conèixer més sobre els ensenyaments *bahá'*ís. En reunions setmanals, joves i adults estudien junts en un ambient que els capacita espiritualment, assumint la responsabilitat del seu propi aprenentatge i convertint-se en "protagonistes d'un esforç constant per aplicar el coneixement per aconseguir la transformació individual i col·lectiva."

 

© Centre Bahá'í de Barcelona - (Les Corts) - Tel. 934399029 - bahaisdebarcelona@gmail.com