Saltar a continguts

Centre Bahá'í de Barcelona

Navegació

Menú principal

ORGANITZACIÓ

L'ASSEMBLEA ESPIRITUAL LOCAL

L'ordre administratiu bahá'í assenta els seus fonaments en l'Assemblea Espiritual Local, el cos de govern comunitari triat cada any en tota localitat on resideixen nou o més bahá'ís majors de 21 anys.

A l'abril de cada any, els bahá'ís adults de la comunitat es reuneixen per a l'elecció. Els que no poden assistir personalment poden votar per altres procediments. Després d'un període d'oració i meditació, cada creient escriu nou noms corresponents a les persones (ja es tracti de dones o homes) que al seu entendre estan millor capacitades per administrar els assumptes de la comunitat. Les qualitats que aquestes persones han de reunir són esmentades molt clarament en els escrits bahá'ís. Els electors han de considerar "els noms d'aquelles persones que millor combinen les qualitats necessàries de lleialtat inqüestionable, devoció reconeguda i experiència madura".

Les nou persones més votades són les seleccionades. Atès que en principi qualsevol membre de la comunitat és elegible, els electors tenen l'oportunitat de votar en consciència amb llibertat absoluta d'elecció.

Actualment les Assemblees Locals vetllen per una gran varietat d'assumptes que són l'essència de la vida comunitària bahá'í. Entre les activitats que supervisen figuren l'educació dels nens, la celebració dels Dies Sagrats, els serveis devocionals, les classes d'estudi bahá'í, les consultes, actes socials, la celebració de matrimonis i funerals, etc. Moltes Assemblees Locals de tot el món duen a terme projectes educatius, de desenvolupament socioeconòmics i mediambientals de petita escala.

Les Assemblees Locals supervisen així mateix la Festa de 19 Dies, reunió mensual de la comunitat bahá'í.

 

Enllaç:  La Festa de 19 Dies 
© Centre Bahá'í de Barcelona - (Les Corts) - Tel. 934399029 - bahaisdebarcelona@gmail.com