Saltar a continguts

Centre Bahá'í de Barcelona

Navegació

Menú principal

HISTÒRIA

Sepulcre de Bahá'u'lláh
Ampliar imatge
Bahá'u'lláh (1817-1892)--El Fundador de la Fe Bahá'í

Nascut el 1817, Bahá'u'lláh era membre d'una de les grans famílies patrícies de Pèrsia. La família podia traçar el seu llinatge fins a les dinasties regnants del passat imperial persa i comptava amb riqueses i àmplies propietats. Rebutjant aquests avantatges que li oferia la seva posició en la cort, Bahá'u'lláh es va fer famós per la seva generositat i amabilitat la qual cosa li va fer guanyar el profund amor dels seus paisans i l'apel·latiu de "pare dels pobres".
Aquesta posició privilegiada no va trigar a desaparèixer després d'anunciar Bahá'u'lláh el seu suport al missatge d' el Báb . Submergit sota les ones de violència aixecades contra els bábís després de l'execució del Báb, Bahá'u'lláh no només va sofrir la pèrdua de totes les seves possessions terrenals sinó que va ser sotmès a empresonament, tortura i una sèrie de desterraments. El primer va ser a Baghdad on, al 1863, va anunciar que Ell era el promès pel Báb. Des de Baghdad, Bahá'u'lláh va ser enviat a Constantinoble, posteriorment a Adrianòpolis i finalment a Acre, a Terra Santa, on va arribar com a presoner el 1868.

 

Des d'Adrianòpolis i després des d'Acre, Bahá'u'lláh va dirigir una sèrie de cartes als governants de la seva època, uns documents que caldria catalogar entre els més destacats de la història religiosa. En ells proclamava la proximitat de la unificació de la humanitat i el naixement d'una civilització mundial. També cridava als reis, emperadors i presidents del segle dinou a reconciliar les seves diferències, a limitar els seus armaments i a dedicar les seves energies a l'establiment de la pau mundial.

Bahá'u'lláh va morir a Bahjí, a poca distància al nord d'Acre, i allí està enterrat. Els seus ensenyaments ja havien començat a estendre's més enllà dels confins de l'Orient Mitjà i la seva Tomba és avui el punt focal de la comunitat mundial que aquests ensenyaments han originat.
 

© Centre Bahá'í de Barcelona - (Les Corts) - Tel. 934399029 - bahaisdebarcelona@gmail.com