Saltar a continguts

Centre Bahá'í de Barcelona

Navegació

Menú principal

Notícies

Cercador

Imatge de complement Ampliar imatge
31/12/2014

 L’ Aiatol·là Abdolhamid Masoumi-Tehrani és un clergue Iranià, assentat a Teheran. Combina la seva activitat religiosa amb l’art i la cal·ligrafia, a través de les quals vol promoure la pau i la convivència entre les religions i les cultures. 

És coneguda la seva producció cal·ligràfica a favor de la fe Baha’i (el 7 d'abril de 2013), minoritària a l’Iran però no reconeguda encara legalment per la Constitució iraniana. La cal·ligrafia, en què l’Aiatol·là cita alguns passatges del Kitáb-i-Aqdas (Llibre dels Aqdas), escrit al s. XIX per Baha’ u’ llah, el fundador de la fe Baha'i, és una mostra de la seva solidaritat cap als creients d'aquesta fe víctimes de discriminació i apel·la a la necessitat del reconeixement dels seus drets civils.
 
 

 

Calendari Ampliar imatge
17/12/2014

L’Associació Unesco per al Diàleg Interreliós publica cada any un calendari de paret que recull les principals festes d’onze tradicions religioses diferents, així com les celebracions civils catalanes i internacionals més importants. El Calendari interreligiós vol ser una eina que ajudi a visualitzar i normalitzar la pluralitat religiosa del nostre país i del planeta.

 

 A banda d’explicar breument totes les festes, el calendari explora cada any una temàtica concreta que és presentada, cada mes, des de la perspectiva d’una tradició diferent. El d'aquest any es titula "Pelegrinatges pels Camins del Sagrat.

Imatge de complement Ampliar imatge
29/10/2014

"Mons femenins, religions i creences: les dones parlen. Diàlegs per a noves relacions de gènere des de l'àmbit espiritual" és el títol del cicle de conferències que organitza AFRICAT, l'Associació Africana i Catalana de Cooperació, que s'inaugura el 4 de novembre i finalitzarà el 15 de desembre. Dins d'aquest cicle hi haurà una xerrada amb el títol "La Fe bahá'í, mirades i vivències d'una dóna", a càrrec de la Sra. Rosa Rabbani, i tindrà lloc el dia 20 de novembre, a les 19 h. a la Llibrería Altaïr , Gran Via dels Corts Catalans 616, Barcelona. El programa complert d'aquest cicle pot veure's en el document annex.

Imatge de complement
02/06/2014

El Grup de Treball Estable de Religions, ha fet públic un manifest en favor de la llibertat religiosa a Iran i de suport a la iniciativa de l'Aiatola Tehrani, qui va realitzar un gest d'aproximació als bahá'ís, la situació repressiva dels quals és dramàtica en aquell país.
Aquest manifest s' afegeix a la d'altres importants líders religiosos a tot el món cridant a la coexistència religiosa a Iran

Pot llegir-se el manifest en català en el següent enllaç:

http://www.grupdereligions.org/?p=849

 

Centre d'estudis bahá'ís Ampliar imatge
10/05/2014

Ja està disponible la informació de les activitats programades aquest estiu en el Centre d'Estudis Bahá'ís en Lliria (València), així com els formularis d'inscripció en les mateixes.
Pot accedir-se a la informació a través de l'enllaç. 

Imatge de complement Ampliar imatge
07/05/2014

 L'òrgan de govern de la comunitat bahá'í d'Espanya, integrat per nou persones, va ser triat en la Convenció anual que va tenir lloc el Lliria (València) de l'1 al 3 de maig passat.
Dos membres de la comunitat bahá'í de Barcelona van ser cridats a formar part d'aquesta institució, que integra també a creients residents a Madrid, Alacant, Valladolid, Sant Quirze del Vallés, el Vendrell i Zaragoza. 

Imatge de complement
05/05/2014

El diari La Vanguardia es va fer ressò de la creació, en el Parc Sanitari Sant Joan de Déu, d'un espai de silenci, on es pot orar lliure i individualment sigui el que sigui la creença de la persona, tal com ho va explicar la responsable d'atenció espiritual i religiosa de l'Hospital, en una recent trobada celebrada en el Col·legi d'Arquitectes de Barcelona, organitzat per AUDIR, amb el propòsit d'encoratjar iniciatives similars en altres àmbits de la ciutat de Barcelona.
Pot llegir-se la informació completa en l'article annexo  

124 Registres trobats.
<Pàgina  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | >>>
© Centre Bahá'í de Barcelona - (Les Corts) - Tel. 934399029 - bahaisdebarcelona@gmail.com