Saltar a continguts

Centre Bahá'í de Barcelona

Navegació

Menú principal

Notícies

Cercador

Amin Egea Ampliar imatge
02/03/2015

El 27 de febrer es va engegar la campanya mundial per donar a conèixer la situació dels joves bahá’ís a l' Iran, a quals per motius religiosos se'ls nega l'accés als estudis superiors.

Imatge de complement Ampliar imatge
28/02/2015

L'agència Europa Press va distribuir la notícia de l'inici de la campanya per denunciar "la negació del dret a estudiar a la Universitat" que pateixen els joves bahá'ís a l'Iran a causa de la seva religió. El comunicat ha estat divulgat a través de diversos mitjans d'informació.

Imatge de complement Ampliar imatge
26/02/2015

Susana Torrella, membre de la Comunitat Bahá´í de Terrassa, i Amin Egea, membre de la Comunitat Bahá´í de Barcelona van ser entrevistats avui en la matinada al programa "Luces en la oscuridad" de Gestiona Radio i van tenir l'oportunitat d'explicar la situació actual dels bahá’ís a Iran, perseguits per les seves creences, així com sobre una campanya mundial amb la qual la comunitat bahá’í vol donar a conèixer la privació del dret a l'educació superior que pateixen els joves bahá’ís de l'Iran únicament per motius religiosos. Dins d'aquesta campanya es va a projectar en diferents ciutats del món el curtmetratge “Encendre una vela” que denuncia aquesta situació.

Imatge de complement
19/02/2015

 EL PAPER DE LES RELIGIONS EN L'ÈTICA I EN L'ARRIBADA D'UN NOU MODEL DE SOCIETAT

Imatge de complement Ampliar imatge
19/02/2015

Amb la finalitat d'analitzar la contribució de la religió a l'avanç social i als processos de governança, una vintena d'acadèmics i experts es van reunir en el Palau Robert de Barcelona, durant els dies 18 i 19 de febrer, a el “Congrés sobre Governança i Religió”.

Aspectes tals com a pràctiques de goVernanÇa interna de les religions, l'Islam i goVernança, religió i assistència social, religió i desenvolupament, el diàleg interreligiós i la coexistència pacífica van ser abordats en les 5 sessions del congrés, on també es van tenir en compte les anàlisis sociològiques de la religiositat a Espanya i al món, així com els diferents marcs jurídics on s'insereix, i la relació de les religions amb l'Estat.

“Fins al moment no s'ha prestat massa atenció a la funció social i pública de la religió, aquest congrés es va organitzar per convertir-se en un fòrum en el qual reflexionar sobre el paper que li correspon assumir a la religió en les estructures d'una bona governança que compti amb institucions lliures de corrupció, que suscitin confiança pública i que es guiïn per principis ètics i morals” – va assenyalar Sergio García, director de l'Oficina d'Assumptes Públics i ponent del congrés.

Encara que organitzat principalment per l'Oficina d'Assumptes Públics de la comunitat bahá’í d'Espanya, el “Congrés sobre Governança i Religió va comptar amb el suport de la Direcció general d'Assumptes Religiosos de la Generalitat de Catalunya, de la Fundació Pluralisme i Convivència, de l'Institut de Sociologia de la Religió de la UAB, de la Universitat de Barcelona, de l'Associació Unesco per al Diàleg Interreligiós i del Grup de Treball Estable de les Religions de Catalunya, per esmentar alguns. 

Imatge de complement Ampliar imatge
17/02/2015

Nuria Vahdat, membre de l'Oficina d'Assumptes Públics de la Comunitat Bahai d'Espanya, encarregada de l'àrea de relacions amb el Govern i les organitzacions de la societat civil, i ponent en l'1er Congrés sobre Governança i Religió que se celebrarà a Barcelona els dies 18 i 19 de febrer, va ser entrevistada al programa "Luces en la oscuridad"  (Gestiona Ràdio) del passat dissabte 14. A l'entrevista va destacar que alguns dels factors que determinen la bona governança d'un país són la qualitat de lideratge, la qualitat dels governats o els ciutadans i la qualitat de les estructures i processos en marxa.
Pot escoltar-se l'entrevista clicant  l'enllaç 

Logo del Congrés
10/02/2015

La religió com a actor social cap a una guia de principis ètics i morals en la vida pública. Un fòrum per reflexionar sobre la governança en un mar de complexitat social.

139 Registres trobats.
<Pàgina  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | >>>
© Centre Bahá'í de Barcelona - (Les Corts) - Tel. 934399029 - bahaisdebarcelona@gmail.com