Saltar a continguts

Centre Bahá'í de Barcelona

Navegació

Menú principal

Notícies

Cercador

Imatge de complement
19/02/2015

 EL PAPER DE LES RELIGIONS EN L'ÈTICA I EN L'ARRIBADA D'UN NOU MODEL DE SOCIETAT

Imatge de complement Ampliar imatge
19/02/2015

Amb la finalitat d'analitzar la contribució de la religió a l'avanç social i als processos de governança, una vintena d'acadèmics i experts es van reunir en el Palau Robert de Barcelona, durant els dies 18 i 19 de febrer, a el “Congrés sobre Governança i Religió”.

Aspectes tals com a pràctiques de goVernanÇa interna de les religions, l'Islam i goVernança, religió i assistència social, religió i desenvolupament, el diàleg interreligiós i la coexistència pacífica van ser abordats en les 5 sessions del congrés, on també es van tenir en compte les anàlisis sociològiques de la religiositat a Espanya i al món, així com els diferents marcs jurídics on s'insereix, i la relació de les religions amb l'Estat.

“Fins al moment no s'ha prestat massa atenció a la funció social i pública de la religió, aquest congrés es va organitzar per convertir-se en un fòrum en el qual reflexionar sobre el paper que li correspon assumir a la religió en les estructures d'una bona governança que compti amb institucions lliures de corrupció, que suscitin confiança pública i que es guiïn per principis ètics i morals” – va assenyalar Sergio García, director de l'Oficina d'Assumptes Públics i ponent del congrés.

Encara que organitzat principalment per l'Oficina d'Assumptes Públics de la comunitat bahá’í d'Espanya, el “Congrés sobre Governança i Religió va comptar amb el suport de la Direcció general d'Assumptes Religiosos de la Generalitat de Catalunya, de la Fundació Pluralisme i Convivència, de l'Institut de Sociologia de la Religió de la UAB, de la Universitat de Barcelona, de l'Associació Unesco per al Diàleg Interreligiós i del Grup de Treball Estable de les Religions de Catalunya, per esmentar alguns. 

Imatge de complement Ampliar imatge
17/02/2015

Nuria Vahdat, membre de l'Oficina d'Assumptes Públics de la Comunitat Bahai d'Espanya, encarregada de l'àrea de relacions amb el Govern i les organitzacions de la societat civil, i ponent en l'1er Congrés sobre Governança i Religió que se celebrarà a Barcelona els dies 18 i 19 de febrer, va ser entrevistada al programa "Luces en la oscuridad"  (Gestiona Ràdio) del passat dissabte 14. A l'entrevista va destacar que alguns dels factors que determinen la bona governança d'un país són la qualitat de lideratge, la qualitat dels governats o els ciutadans i la qualitat de les estructures i processos en marxa.
Pot escoltar-se l'entrevista clicant  l'enllaç 

Logo del Congrés
10/02/2015

La religió com a actor social cap a una guia de principis ètics i morals en la vida pública. Un fòrum per reflexionar sobre la governança en un mar de complexitat social.

El President Mas conversant ambs membres de la comunitat bahá'í Ampliar imatge
04/02/2015

 El president de la Generalitat, Artur Mas, va presidir ahir la recepció que el Govern ha ofert al Salò Sant Jorid del Palau de la Generalitat als principals representants religiosos en Catalunya amb motiu de la Setmana Mundial de l’Harmonia Interconfessional. .  A l’inici del seu discurs, el president de la Generalitat ha destacat la importància de la celebració d’aquesta recepció perquè “les confessions religioses no es tanquin en elles mateixes, sinó que s’obrin al conjunt de la ciutadania”. “La religió forma part de la pròpia realitat cultural del país, que és molt diversa, i és bo que el conjunt de la nostra societat ho sàpiga apreciar”, ha manifestat.

També  ha apuntat que la diversitat religiosa ha de tenir una traducció real a diferents àmbits de la societat. Com a exemples d’aquesta voluntat d’obertura, el president ha citat la formació de personal que treballa per a les administracions públiques o la nova assignatura de valors cívics i socials que s’impartirà a partir de primària, perquè “no podem aïllar la diversitat religiosa del que ha de ser l’ensenyament i l’educació dels nostres fills”.
 Durant la recepció que s’ha fet al Palau, on també hi ha participat la vicepresidenta del Govern i titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega, un nen musulmà i una nena protestant, les dues minories religioses amb més presència a Catalunya, han llegit el missatge que el secretari general de les Nacions Unides, Ban Ki-moon, difon enguany amb motiu de la Setmana Mundial de l’Harmonia Interconfessional.
 L’Assemblea General de les Nacions Unides va aprovar el 20 d’octubre de 2010 la resolució 65/5 que proclama la primera setmana de febrer de cada any com la Setmana Mundial de l’Harmonia Interconfessional entre totes les religions, confessions i creences. La mateixa resolució insta tots els estats a donar-hi suport durant aquesta setmana al missatge d’harmonia interconfessional.
Tres representants de la comunitat bahá’i de Catalunya han estat presents a l’acte.
La fotografía mostra al president Mas conversant amb dos dels bahá’ís durant la recepció.
 

Imatge de complement Ampliar imatge
29/01/2015

El 28 de gener, dins de l'acte organitzat pel GTER (Grup Estable dels Religions), sota el títol “LA REALITAT DE L'ESTAT ISLÀMIC I ELS MINORIES RELIGIOSES Al MITJÀ ORIENT”, que va tenir lloc a l'Auditori de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna (Barcelona), el Dr. Sergio García, responsable de l'Oficina d'Assumptes Públics de la comunitat bahá’í d'Espanya, va participar en una taula dedicada a analitzar les comunitats cristianes i la religió bahá'í en el mig orient, juntament amb el Dr. Guillem Corretja, actual president del GTER i Secretari General del Consell Evangèlic de Catalunya.

El programa de l'acte va incloure la projecció de part d'un documental sobre l'Estat Islàmic, produït per Vice News, i presentat pel periodista Mesurar Plandolit i una altra taula que va analitzar la “Realitat geopolítica de l'Estat Islàmic. Islam, mitjans de comunicació i Estat Islàmic, amb la participació de l'esmentat periodista i del Dr. Mohamed Ghaidouni, president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya, qui va oferir una exposició de la gènesi de l'Estat Islàmic.

En la seva intervenció, el Dr. Sergio García va realitzar una breu introducció a la Fe bahá’í i la seva història, per despr´ès explicar la persecució que pateixen els bahá’ís a l' Iran, i la resposta resilent dels creients bahá’ís en aquell país.

El públic assistent, unes 50 persones, va formular algunes preguntes als ponents i per concloure l'acte es va llegir un manifest a favor del respecte a la llibertat de les minories religioses signat pels membres del GTER.

En l'acte van estar també presents el Director General d’Afers Religiosos de la Generalitat, Enric Vendrell, el Ccomissionat d’Afers Religiosos de l’Ajuntament de Barcelona, Ignasi Garcia i Clavel, i la diputada Glòria Renom 

Imatge de complement Ampliar imatge
29/01/2015

El 28 de gener, la Presidenta del Parlament de Catalunya va rebre en audiència a dos membres de l'Assemblea Local dels Bahá'ís de Barcelona, els quals li van exposar la situació de persecució contra els bahá’ís a l' Iran i en particular la dels joves bahá’ís als quals se'ls nega l'accés als estudis superiors.

La Presidenta, que va rebre documentació sobre aquest assumpte, va prometre que proposaria a la Comissió de Justícia i Drets Humans del Parlament que estudiés el cas i considerés demanar la compareixença dels bahá’ís en el Parlament per exposar l'assumpte i respondre a les preguntes dels diferents grups. A la web del Parlament va aparèixer la nota d'aquesta entrevista i una fotografia.

http://www.parlament.cat/web/actualitat/noticies?p_id=163466547

 

També va aparèixer la notícia en http://noticiaspress.és/2015/01/la-presidenta-reprepresentants-de-la-comunitat-bah-de-barcelona/ 

 

135 Registres trobats.
<Pàgina  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | >>>
© Centre Bahá'í de Barcelona - (Les Corts) - Tel. 934399029 - bahaisdebarcelona@gmail.com