Saltar a continguts

Centre Bahá'í de Barcelona

Navegació

Menú principal

Notícies

Cercador

Imatge de complement Ampliar imatge
07/05/2014

 L'òrgan de govern de la comunitat bahá'í d'Espanya, integrat per nou persones, va ser triat en la Convenció anual que va tenir lloc el Lliria (València) de l'1 al 3 de maig passat.
Dos membres de la comunitat bahá'í de Barcelona van ser cridats a formar part d'aquesta institució, que integra també a creients residents a Madrid, Alacant, Valladolid, Sant Quirze del Vallés, el Vendrell i Zaragoza. 

Imatge de complement
05/05/2014

El diari La Vanguardia es va fer ressò de la creació, en el Parc Sanitari Sant Joan de Déu, d'un espai de silenci, on es pot orar lliure i individualment sigui el que sigui la creença de la persona, tal com ho va explicar la responsable d'atenció espiritual i religiosa de l'Hospital, en una recent trobada celebrada en el Col·legi d'Arquitectes de Barcelona, organitzat per AUDIR, amb el propòsit d'encoratjar iniciatives similars en altres àmbits de la ciutat de Barcelona.
Pot llegir-se la informació completa en l'article annexo  

La caligrafia obsequiada Ampliar imatge
16/04/2014

NOVA YORK. En el que suposa un acte simbòlic i sense precedents, l'Aiatol·là Abdol-Hamid Masoumi-Tehrani, destacat clergue musulmà iranià, va anunciar avui que ha obsequiat als baha'is del món una cal·ligrafia il·luminada d'un paràgraf de les escriptures de Baha'u'llah, Profeta i fundador de la Fe baha'i.

Això es produeix després de les declaracions recents d'experts religiosos del món islàmic que plantegen interpretacions alternatives dels ensenyaments de l'islam, segons les quals el sagrat Alcorà defensa la tolerància envers totes les religions.

“Es tracta d'un esdeveniment molt positiu i esperançador que pot repercutir en la convivència dels pobles del món”, va assenyalar Bani Dugal, representant principal de la Comunitat Internacional Bahá’í en Nacions Unides.

Afirma en el seu lloc web l'Aiatol·là Tehrani (traducció a l'anglès de la seva declaració) que va traçar la cal·ligrafia del versicle a manera d'acte simbòlic perquè serveixi de recordatori de la importància de valorar als éssers humans, de la convivència pacífica, de la cooperació i el suport mutus, i de la prevenció de l'odi, l'enemistat i el prejudici religiós cec.

L'Aiatol·là Tehrani ofereix aquest exquisit obsequi als baha'is del món, i especialment als d'Iran, els qui —diu— “han sofert de múltiples formes en raó del prejudici religiós cec”. Afegeix que aquesta acció és una “expressió de la solidaritat i l'afecte que sentim els meus conciutadans de mentalitat oberta i jo”.

La Sra. Dugal va contestar: “La Comunitat Internacional Bahá’í se sent profundament commoguda per aquest acte de noblesa i els sentiments de tolerància religiosa i respecte per la dignitat humana que els van motivar”.

“Tal acció audaç d'un alt clergue musulmà manca de precedent en l'Iran actual”, va dir la Sra. Dugal. “També és extraordinària a la vista de la persecució, constant i sistemàtica, que pateix la comunitat bahá’í d'aquest país”.

Ha degut portar diversos mesos preparar, a mà i minuciosament, una obra d'art tan elaborada. En el seu centre destaca el símbol que els*bahá’ís denominen “El Més Gran Nom”, representació cal·ligràfica de la relació conceptual entre Déu, Els seus profetes i el món de la creació. El present mesura aprox. 60cm x 70cm i està il·luminat en estil clàssic. Entre les altres obres de l'Aiatol·là Tehrani figuren la il·luminació de l'Alcorà, la Torà, els Salms, el Nou Testament i el Llibre de Ezra. La seva il·luminació dels Salms es troba a la Biblioteca del Congrés dels Estats Units.

El fragment que va decidir citar l'Aiatol·là Tehrani en el present procedeix del Kitáb-i-Aqdas, el “Llibre Més Sagrat”, escrit per Baha'u'llah. Diu així: “Associeu-vos amb totes les religions en esperit d'amistat i concòrdia, perquè percebin en vosaltres la perfumada fragància de Déu. Cura, no sigui que enmig dels homes us domini la flama de la nècia ignorància. Tot prové de Déu i a Ell ha de tornar. Ell és l'origen de tot i tot té en Ell el seu terme”.

En ocasions anteriors, l'Aiatol·là Tehrani ha fet pública la seva preocupació per la continuades i dures persecucions de les minories religioses, els bahá’ís d'Iran inclosos. Des de la Revolució Islàmica de 1979 han perdut la vida centenars de bahá’ís i milers més han estat fets presos. Avui hi ha 115 bahá’ís empresonats degut d'únicament a les seves creences religioses. Als bahá’*ís d'Iran se'ls nega l'accés a l'ensenyament superior, se'ls dificulta guanyar-se la vida, se'ls impedeix enterrar als seus morts conforme als seus propis rituals d'enterrament, i se'ls sotmet a la destrucció, profanació i expropiació dels seus cementiris, tot això per la seva religió.

L'Aiatol·là Tehrani espera que el seu present, “que serà conservat per la Casa Universal de Justícia [l'òrgan internacional de govern de la Fe bahá’í], serveixi de recordatori de la rica i antiga tradició iraniana de l'amistat i de la cultura iraniana de convivència”. 

Imatge de complement
13/04/2014

 Al programa "Luces en la Oscuridad" de la cadena Gestiona Ràdio, es va emetre el passat 11 d'abril una entrevista a Susana Torrella, de la comunitat bahá'í de Terrassa, amb el títol "La base espiritual de la igualtat, segons la Fe Bahá'í".
Pot accedir-se a l'entrevista mitjançant l'enllaç indicat

Imatge de complement
01/04/2014

El 31 de març, a la pàgina de la Direció General d'Afers Religiosos va apareixer un artícle sobre el Naw-Rúz (l'any nou bahá'í), celebrat a Barcelona ciutat. 

Conexió Barcelona
21/03/2014

El dijous 20 de març es va emetre al programa informatiu de BTV, “Connexió Barcelona”, presentat per Emma Quadrada, un reportatge sobre la celebració del Naw-Rúz (any nou bahá’í) a Barcelona. Pot veure's clicant en l'enllaç, a partir del minut 1:17.40

135 Registres trobats.
<<<Pàgina  11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | >
© Centre Bahá'í de Barcelona - (Les Corts) - Tel. 934399029 - bahaisdebarcelona@gmail.com