Saltar a continguts

Centre Bahá'í de Barcelona

Navegació

Menú principal

Notícies

Cercador

Imatge de complement Ampliar imatge
03/11/2015

La XII MOSTRA DE CINEMA ESPIRITUAL DE CATALUNYA va projectar la pel·lícula "Encendre una espelma", del cineasta canadenc-iranià Maziar Bahari, que mostra la persecució que pateixen els bahá'ís a Iran, centrant-se en les històries de persones relacionades amb el ja clausurat Institut Bahá'í d'Educació Superior (una universitat creada per oferir educació superior als estudiants bahá'ís als quals, per les seves creences, se'ls nega l'accés a la universitat). La pel·lícula va ser presentada pel jesuïta Jaume Flaquer, professor en la facultat de Teologia i per Amin Egea, historiador bahá'í i va comptar amb la presència de la Subdirectora General d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, la Sra. Isabel Escandell i Sanchez.
La projecció va tenir lloc el 2 de novembre a la sala de Cristianisme i Justícia. 

Imatge de complement Ampliar imatge
29/10/2015

AUDIR (Associació Unesco per al Diàleg Interreligiós) acaba de publicar el calendari interreligioso 2016, que, com altres anys, conté les festivitats bahá’ís i una pàgina dedicada a la Fe, incloent una fotografia de l'interior del temple de Wilmette (USA). 

Imatge de complement Ampliar imatge
26/10/2015

En el seu exemplar de novembre, la revista Descobrir ha publicat, a la pàgina 30, un article titulat “Fe Bahá’í: amor, unió i compasió”, informant de la commemoració en el mes de novembre del naixement de Bahá’u'lláh i de la celebració dels natalicis bessons del Báb i de Bahá’u'lláh a la nostra comunitat.

 

L'Alcaldesa Ada Colau Ampliar imatge
20/10/2015

 Cada tercer dilluns de mes, la "Plataforma Unitària contra la Violència de Gènere" organitza una concentració a la Plaça de Sant Jaume de Barcelona per retre homenatge a les dones víctimes de la violència masclista. Ahir, 19 d'octubre, l'entitat encarregada del programa de la concentració va ser l'Associació de Dones Bahá'ís de Barcelona.

L'acte va incloure, a més de la presentació de l'entitat i cançons de Katy Evoghly, cantant d'origen iranià, la lectura d'un manifest elaborat per l'Associació de Dones Bahá'ís", proposant mesures educatives per acabar amb aquesta xacra social que afecta al món sencer.

Per part de la Plataforma es va llegir un altre document convidant a la participació en la Marxa contra les Violències Masclistes que tindrà lloc a Madrid el proper 7 de novembre.

Van estar presents a l'acte un Tinent d'Alcalde, dues regidores de l'Ajuntament de Barcelona i la seva Alcaldessa Ada Colau, qui també va intervenir recolzant l'acte i relatant les seves pròpies vivències en aquesta matèria.

Per finalitzar van ser llegits els noms de les nou dones assassinades en l'últim mes i dipositada una flor per cadascuna d'elles en la seva memòria.

Imatge de complement Ampliar imatge
12/09/2015

La revista d'història SAPIENS, a la seva pàgina web, inclou el calendari de festivitats de les principals comunitats religioses presents a Catalunya entre elles la Fe bahá’í, il·lustrat amb fotografies d'algunes de les nostres activitats. A més situa l'adreça del centre bahá’í de Barcelona i refereix per a més informació a la nostra pàgina web. 

Imatge de complement Ampliar imatge
07/09/2015

El tercer document d’aquest consell ha estat presentat el 7 de setembre.  

Imatge de complement Ampliar imatge
07/07/2015

El periòdic La Marina, del barri de la Zona Franca, en la seva edició de juliol-agost publica una entrevista sobre les activitats bahá'ís en aquest barri. 

Imatge de complement Ampliar imatge
03/07/2015

El passat 29 de maig, un representant de la comunitat bahá'í de Catalunya va comparèixer davant la Comissió d’Acció Exterior, UE i Cooperació del Parlament de Catalunya, a fi d'explicar les persecucions que pateixen els bahá'ís a Iran, lloc on va néixer la Fe bahá'í, i demanar qualsevol acció per part del Parlament que ajudi a mitigar la violació dels drets humans a Iran, tant dels bahá'ís com d'altres minories. 

130 Registres trobats.
<Pàgina  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | >>>
© Centre Bahá'í de Barcelona - (Les Corts) - Tel. 934399029 - bahaisdebarcelona@gmail.com