Saltar a continguts

Centre Bahá'í de Barcelona

Navegació

Menú principal

Notícies

Cercador

Imatge de complement
21/04/2016

Un any més la Consellera de Governació del Govern de la Generalitat i el Director General d'Afers Religiosos, han enviat la seva felicitació a les comunitats bahá'ís de Catalunya amb l'ocasió de la celebració bahá'í del Ridvan, nom amb el qual es coneix el període de nou dies (enguany del 20 d'abril a l' 1 de maig) que commemoren la declaració pública de Bahá'u'lláh, com a Missatger diví per a aquesta època

Imatge de complement
20/04/2016

El 20 d'abril va ser elegida l'Assemblea Espiritual Local de la nostra ciutat, que fa la nº 67. Durant els següents dotze mesos aquest òrgan de govern de la comunitat bahá'í de Barcelona s'ocuparà de coordinar i recolzar la varietat d'activitats bahá'ís a la ciutat. Els membres triats van ser: Emilio Egea, Tareixa Enríquez, Elisabeth Lheure, Talieh Farzannejad, Omid Sayari, Alex Alarcón, Jordi Hamadi, Maribel Guerrero i Leila Sant. En total 5 dones i 4 homes.

Imatge de complement Ampliar imatge
22/02/2016

El 21 de febrer va tenir lloc a Girona la Convenció d'Àrea "Catalunya Nord", en la qual van ser triats els quatre representants que participaran en la 55ª Convenció Anual Bahá'í d'Espanya, que aquest any tindrà lloc en Lliria (València) durant els dies 29 d'abril al 1 de maig. En aquesta Convenció, els delegats de tota Espanya consulten sobre les activitats i el progrés de la Fe bahá'í al país durant l'últim any i procedeixen a triar a l'òrgan de govern de la comunitat bahá'í espanyola que es denomina Assemblea Espiritual Nacional.
Aquest any, dels quatre delegats escollits dos són residents a Barcelona i dos a Girona 

Imatge de complement Ampliar imatge
27/11/2015

 El divendres 27 de novembre, l'emissora Radio Estel, va dedicar el seu programa “Temps de Diàleg” a una entrevista sobre la Fe bahá'í realitzada a Amin Egea. Es pot escoltar en la següent adreça: 

Imatge de complement Ampliar imatge
23/11/2015

Aquest és el primer any en qual els bahá'ís de tot el món han celebrat dos de les  seves més importants festivitats en dies consecutius, el 13 i 14 de novembre. El primer dia commemora el naixement del Báb, l'Herald de la Fe bahá'í, i el segon, el naixement de Bahá''lláh, el Fundador de la Fe Bahá'í.

Els bahá'ís als països occidentals havien estat commemorant fins ara aquests dos dies festius d'acord amb el calendari gregorià. Conforme al progressiu i gradual desenvolupament dels ensenyaments bahá'ís, aquest any el consell suprem de govern de la Fe bahá'í, la Casa Universal de Justícia, va inaugurar la implementació comuna a tot el món del calendari bahá'í, també conegut com a calendari Badi.

El Báb i Bahá'u'lláh van néixer en dies consecutius en el mateix mes del calendari llunar, encara que en diferents anys, el Báb, en 1819, i Bahá'u'lláh en 1817. D'acord amb les disposicions ara establertes pel que fa al calendari Badi, s'han combinat principalment les característiques del calendari solar amb alguns elements del llunar, i aquests dos dies sagrats bahá'ís es celebraran a partir d'ara en dies consecutius a tot el món. Com la fixació d'aquests dos dies festius al calendari Badi es relaciona amb el cicle llunar, els dies es desplaçaran dins del calendari gregorià. L'any 2016, es celebraran els dies 1 i 2 de novembre.

La Fe Bahá'í és una religió monoteista fundada per Bahá’u’lláh, l'eix fonamental de la qual té a veure amb la unitat de la família humana: "Aquell que és el vostre Senyor, el Tot Misericordiós, abriga en el seu cor el desig de contemplar a tota la raça humana com una sola ànima i un sol cos”. Els bahá'ís consideren al Báb i a Bahá'u'lláh com els més recents d'una línia de Missatgers Divins que inclou a Krishna, Buda, Moisés, Crist i Mahoma. Aquests Missatgers de Déu proporcionen educació per als pobles del món i ajuden a fer avançar la capacitat espiritual, intel·lectual i moral de la humanitat.

Els naixements del Báb i de Bahá'u'lláh són dos dels nou dies sagrats bahá'ís que es commemoren durant tot l'any. Els bahá'ís, juntament amb els seus amics i familiars van celebrar aquests dos dies sants a Barcelona i moltes altres comunitats d'Espanya amb programes devocionals i reflexions sobre les vides i ensenyaments del Bab i de Bahá''lláh.

Imatge de complement Ampliar imatge
03/11/2015

La XII MOSTRA DE CINEMA ESPIRITUAL DE CATALUNYA va projectar la pel·lícula "Encendre una espelma", del cineasta canadenc-iranià Maziar Bahari, que mostra la persecució que pateixen els bahá'ís a Iran, centrant-se en les històries de persones relacionades amb el ja clausurat Institut Bahá'í d'Educació Superior (una universitat creada per oferir educació superior als estudiants bahá'ís als quals, per les seves creences, se'ls nega l'accés a la universitat). La pel·lícula va ser presentada pel jesuïta Jaume Flaquer, professor en la facultat de Teologia i per Amin Egea, historiador bahá'í i va comptar amb la presència de la Subdirectora General d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, la Sra. Isabel Escandell i Sanchez.
La projecció va tenir lloc el 2 de novembre a la sala de Cristianisme i Justícia. 

Imatge de complement Ampliar imatge
29/10/2015

AUDIR (Associació Unesco per al Diàleg Interreligiós) acaba de publicar el calendari interreligioso 2016, que, com altres anys, conté les festivitats bahá’ís i una pàgina dedicada a la Fe, incloent una fotografia de l'interior del temple de Wilmette (USA). 

Imatge de complement Ampliar imatge
26/10/2015

En el seu exemplar de novembre, la revista Descobrir ha publicat, a la pàgina 30, un article titulat “Fe Bahá’í: amor, unió i compasió”, informant de la commemoració en el mes de novembre del naixement de Bahá’u'lláh i de la celebració dels natalicis bessons del Báb i de Bahá’u'lláh a la nostra comunitat.

 

135 Registres trobats.
<Pàgina  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | >>>
© Centre Bahá'í de Barcelona - (Les Corts) - Tel. 934399029 - bahaisdebarcelona@gmail.com