Saltar a continguts

Centre Bahá'í de Barcelona

Navegació

Menú principal

Notícies

Cercador

Imatge de complement Ampliar imatge
08/12/2016

En el programa 'Temps de diàleg' del 7 de desembre, a Ràdio Estel, es va entrevistar com 'El creient de la setmana' a Amin Egea, de la comunitar Baha'i,  

Imatge de complement Ampliar imatge
15/11/2016

"GOBERNANZA I RELIGIÓ"

Segon llibre sobre "GOBERNANÇA" publicat per l'editorial DELTA i distribuït per l'Editorial Bahá’Í 

Imatge de complement Ampliar imatge
08/11/2016

 

La Direcció General d’Afers Religiosos ha impulsat el portal Cinema espiritual i de les religions, amb la col·laboració de l’Obra Social “la Caixa” i la Filmoteca de Catalunya, amb l’objectiu de donar a conèixer, per mitjà del format audiovisual i a través de la mirada cinematogràfica, la diversitat religiosa i de creences que existeix a tot el món, i també a casa nostra. 

Imatge de complement Ampliar imatge
20/10/2016

Després de treballar durant 13 anys en la confecció del Mapa Religiós de Catalunya, el grup de recerca ISOR – Investigacions en Sociologia de la Religió (Universitat Autònoma de Barcelona) posa a l’abast de tothom les dades recollides sobre les minories religioses a les comarques catalanes.
La pàgina web, de caràcter divulgatiu, inclou xifres, textos, mapes, infografies, audiovisuals i altres materials que expliquen la situació actual de les minories religioses a Catalunya i que ajuden a interpretar aquesta diversitat cada vegada més evident.

Tots els recursos, elaborats fins l’any 2014 per sociòlegs especialitzats en diversitat religiosa, han estat treballats des de l’any 2001, moment en què va iniciar-se l’estudi per iniciativa del Dr. Joan Estruch, fundador del grup de recerca. El projecte, finançat per la Direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, continua vigent encara en l’actualitat i ha estat reproduït a altres comunitats autònomes de l’Estat espanyol. 

Imatge de complement Ampliar imatge
22/09/2016

 Els dies 14 i 22 de setembre s'ha projectat a la Filmoteca de Catalunya la pel·lícula "The Gardener" (El jardiner) del cineasta iranià Mohsen Makhmalbaf.

Aquesta guardonada pel·lícula mostra a Mohsen Makhmalbaf i al seu fill viatjant a Israel per explorar la Fe bahá'í, una religió amb prop de set milions de seguidors, que es va originar a Iran fa 170 anys.

Makhmalbaf i el seu fill discuteixen sobre el paper de la religió mentre filmen en els bells jardins que envolten els Santuaris bahá'ís de Haifa i Bahji, que són visitats cada any per milers de persones de tot el món, i que han estat declarats per la UNESCO com a Patrimoni de la Humanitat.

La pel·lícula mostra les vivència dels joves que serveixen i treballen en els jardins bahá'ís, i com desenvolupen actituds de germanor, unitat i amor per la pau mitjançant la seva interacció amb la naturalesa. 

Aquest  és el primer film d'un cineasta iranià a Israel. A Iran, viatjar a Israel està condemnat amb cinc anys de presó.

Nit de les Religions al Centre Bahá'i de Barcelona Ampliar imatge
18/09/2016

La comunitat bahá'í de Barcelona va ser una de les 24 comunitats religioses que van participar en la "I Nit dels Religions", una proposta del Grup Interreligiós i Interconfessional de Joves de l’Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós (AUDIR).


El projecte segueix l'exemple de “La Nit dels Religions de Berlín”, una iniciativa que des de fa 4 anys es realitza en aquella ciutat alemanya, i en la qual des del seu inici, la comunitat bahá'í d'aquell país ha estat part activa en la seva gestació i organització.

Entre les set de la tarda i les onze de la nit, la comunitat bahá'í de Barcelona va oferir als visitants un programa variat d'activitats que va incloure breus presentacions de les creences bahá'ís, un espai d'oració, la projecció d'una audiovisual sobre la poetisa bahá'í iraniana Taheré, que va ser pionera en l'alliberament de la dona, un altre audiovisual sobre els temples bahá'ís al món i les principals activitats que els bahá'ís realitzen, música, recitació de poemes i textos sagrats, i refrescs.


Aquesta primera edició, que va comptar amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona, va tenir una  molt bona acollida pel que fa presagiar que tindrà continuïtat en anys veniders.

138 Registres trobats.
<Pàgina  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | >>>
© Centre Bahá'í de Barcelona - (Les Corts) - Tel. 934399029 - bahaisdebarcelona@gmail.com