Saltar a continguts

Centre Bahá'í de Barcelona

Navegació

Menú principal

Notícies

Cercador

Imatge de complement Ampliar imatge
24/03/2015

 El passat 21 de març la comunitat bahá'í de Barcelona va celebrar l'entrada de l'any 172 de l'Era Bahá'í. Va ser una celebració molt alegre que va comptar amb la presència de gran nombre d'amics de la Fe que es van apropar per acompanyar en la commemoració de tan important dia 
Durant la celebració es van compartir oracions, una explicació del que representa el renéixer de la civilització amb l'arribada de la Manifestació de Déu i la importància de la implementació d'un nou calendari. Tot això amenitzat amb l'art, música i la insubstituïble presència dels més joves: nens i prejóves que van tenir un paper destacat a la festa. La celebració va concloure compartint un sopar en un ambient molt agradable del que costava molt acomiadar-se.

Amin Egea Ampliar imatge
02/03/2015

El 27 de febrer es va engegar la campanya mundial per donar a conèixer la situació dels joves bahá’ís a l' Iran, a quals per motius religiosos se'ls nega l'accés als estudis superiors.

Imatge de complement Ampliar imatge
28/02/2015

L'agència Europa Press va distribuir la notícia de l'inici de la campanya per denunciar "la negació del dret a estudiar a la Universitat" que pateixen els joves bahá'ís a l'Iran a causa de la seva religió. El comunicat ha estat divulgat a través de diversos mitjans d'informació.

Imatge de complement Ampliar imatge
26/02/2015

Susana Torrella, membre de la Comunitat Bahá´í de Terrassa, i Amin Egea, membre de la Comunitat Bahá´í de Barcelona van ser entrevistats avui en la matinada al programa "Luces en la oscuridad" de Gestiona Radio i van tenir l'oportunitat d'explicar la situació actual dels bahá’ís a Iran, perseguits per les seves creences, així com sobre una campanya mundial amb la qual la comunitat bahá’í vol donar a conèixer la privació del dret a l'educació superior que pateixen els joves bahá’ís de l'Iran únicament per motius religiosos. Dins d'aquesta campanya es va a projectar en diferents ciutats del món el curtmetratge “Encendre una vela” que denuncia aquesta situació.

Imatge de complement
19/02/2015

 EL PAPER DE LES RELIGIONS EN L'ÈTICA I EN L'ARRIBADA D'UN NOU MODEL DE SOCIETAT

Imatge de complement Ampliar imatge
19/02/2015

Amb la finalitat d'analitzar la contribució de la religió a l'avanç social i als processos de governança, una vintena d'acadèmics i experts es van reunir en el Palau Robert de Barcelona, durant els dies 18 i 19 de febrer, a el “Congrés sobre Governança i Religió”.

Aspectes tals com a pràctiques de goVernanÇa interna de les religions, l'Islam i goVernança, religió i assistència social, religió i desenvolupament, el diàleg interreligiós i la coexistència pacífica van ser abordats en les 5 sessions del congrés, on també es van tenir en compte les anàlisis sociològiques de la religiositat a Espanya i al món, així com els diferents marcs jurídics on s'insereix, i la relació de les religions amb l'Estat.

“Fins al moment no s'ha prestat massa atenció a la funció social i pública de la religió, aquest congrés es va organitzar per convertir-se en un fòrum en el qual reflexionar sobre el paper que li correspon assumir a la religió en les estructures d'una bona governança que compti amb institucions lliures de corrupció, que suscitin confiança pública i que es guiïn per principis ètics i morals” – va assenyalar Sergio García, director de l'Oficina d'Assumptes Públics i ponent del congrés.

Encara que organitzat principalment per l'Oficina d'Assumptes Públics de la comunitat bahá’í d'Espanya, el “Congrés sobre Governança i Religió va comptar amb el suport de la Direcció general d'Assumptes Religiosos de la Generalitat de Catalunya, de la Fundació Pluralisme i Convivència, de l'Institut de Sociologia de la Religió de la UAB, de la Universitat de Barcelona, de l'Associació Unesco per al Diàleg Interreligiós i del Grup de Treball Estable de les Religions de Catalunya, per esmentar alguns. 

Imatge de complement Ampliar imatge
17/02/2015

Nuria Vahdat, membre de l'Oficina d'Assumptes Públics de la Comunitat Bahai d'Espanya, encarregada de l'àrea de relacions amb el Govern i les organitzacions de la societat civil, i ponent en l'1er Congrés sobre Governança i Religió que se celebrarà a Barcelona els dies 18 i 19 de febrer, va ser entrevistada al programa "Luces en la oscuridad"  (Gestiona Ràdio) del passat dissabte 14. A l'entrevista va destacar que alguns dels factors que determinen la bona governança d'un país són la qualitat de lideratge, la qualitat dels governats o els ciutadans i la qualitat de les estructures i processos en marxa.
Pot escoltar-se l'entrevista clicant  l'enllaç 

124 Registres trobats.
<Pàgina  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | >>>
© Centre Bahá'í de Barcelona - (Les Corts) - Tel. 934399029 - bahaisdebarcelona@gmail.com