Saltar a continguts

Centre Bahá'í de Barcelona

Navegació

Menú principal

Notícies

Cercador

Imatge de complement Ampliar imatge
03/07/2015

El passat 29 de maig, un representant de la comunitat bahá'í de Catalunya va comparèixer davant la Comissió d’Acció Exterior, UE i Cooperació del Parlament de Catalunya, a fi d'explicar les persecucions que pateixen els bahá'ís a Iran, lloc on va néixer la Fe bahá'í, i demanar qualsevol acció per part del Parlament que ajudi a mitigar la violació dels drets humans a Iran, tant dels bahá'ís com d'altres minories. 

Imatge de complement Ampliar imatge
03/07/2015

La Direcció General de Serveis Penitenciaris i la Direcció General d’Afers Religiosos han elaborat una edició revisada i ampliada de la Guia per al respecte a la diversitat de creences als centres penitenciaris de Catalunya. 

Imatge de complement Ampliar imatge
18/06/2015

 La Direcció General d’Afers Religiosos, l’Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós (AUDIR), impulsora de la iniciativa, i la companyia funerària Grup Mémora publiquen la primera guia plurireligiosa de celebracions funeràries: Duellum: no tan sols.

L’obra permet la consulta sobre la diversitat de celebracions i cerimònies rituals funeràries i de pregària de les diferents comunitats i tradicions religioses presents a Catalunya. El contingut de la guia, de 165 pàgines, ofereix diverses fitxes amb informació bàsica i recursos pràctics per a la celebració de les exèquies d’acord amb les pràctiques cada confessió.

Aquesta publicació es pot descarregar en un doble format per facilitar -ne l’ús, tant la guia sencera com les separates de cadascuna de les confessions i tradicions. D’aquesta manera, es proporciona un recurs que permet als usuaris personalitzar el funeral segons les seves creences i conviccions.

Les 24 fitxes que conté l’obra es refereixen a diverses tradicions dintre de les confessions següents: Església catòlica; esglésies cristianes evangèliques o protestants; islam; judaisme; budisme; esglésies ortodoxes; Església de Jesucrist dels Sants dels Últims Dies (mormons); Testimonis Cristians de Jehovà; Fe bahá’í; hinduisme, i sikhisme. La guia també dedica un apartat a l’ateisme i a les cerimònies interreligioses i interconviccionals.

Els principals destinataris d’aquesta guia són les famílies usuàries dels tanatoris i les funeràries, el clero i les persones de referència de les diverses tradicions i conviccions, així com els professionals de les empreses funeràries.

Imatge de complement Ampliar imatge
22/05/2015

Susana Torrella va ser entrevistada en l'emissora a Barcelona de Gestiona Ràdio, dins del programa que dirigeix Pedro Riba "Luces en la oscuridad". L'entrevista va estar dedicada a explicar la situació dels set líders bahá'ís condemnats a Iran a 20 anys de presó per motius religiosos, i en general sobre la persecució que des del bressol a la tomba pateixen els seguidors de la Fe bahá'í a l'Iran. L'entrevista pot escoltar-se a l'enllaç.

Imatge de complement Ampliar imatge
13/05/2015

El 14 de maig de 2015, la Comunitat Internacional Bahá'í estarà coordinant una campanya mundial per commemorar el setè aniversari de la detenció i l'empresonament dels set líders bahá'ís iranians. La campanya tindrà una durada de set dies, des del 14 fins al 20 de maig de 2015. cada dia, l'atenció es centrarà en un dels set líders que continuen empresonats sota molt dures condicions en dues de les presons més notòries de l'Iran. Es recordarà a cadascun en el següent ordre: 14 de maig: Mahvash Sabet, 15 de maig: Fariba Kamalabadi, 16 de maig: Jamaloddin Khanjani, 17 maig: Afif Naimi, 18 maig: Saeid Rezaie, 19 maig: Behrouz Tavakkoli, 20 maig: Vahid Tizfahm El 21 de maig, la campanya es resumirà i conclourà.

Imatge de complement Ampliar imatge
05/05/2015

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha lliurat aquest dilluns, 4 de maig, la Creu de Sant Jordi al Grup de Treball Estable de Religions (GTER) en un acte que ha tingut lloc al Gran Teatre del Liceu de Barcelona. La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una entitat per part de la Generalitat de Catalunya.

Reunió del CADR al Palau de la Generalitat Ampliar imatge
04/05/2015

El Consell Assessor per a la Diversitat Religiosa ha presentat un document sobre l’aportació social de les tradicions religioses. El treball ‘L'aportació social de les tradicions religioses dins les societats obertes. Les religions com a capital sociocultural’ defensa que les institucions públiques i les comunitats religioses col·laborin en iniciatives socials. Aquest és el segon document elaborat pel Consell, que ha iniciat una col·lecció de treballs sobre matèries que afecten l'àmbit religiós i la seva expressió en la vida pública.

Els membres de la Assemblea Espiritual Nacional dels Bahá'ís d'Espanya Ampliar imatge
04/05/2015

Durant els dies 1 al 3 de maig ha tingut lloc la 54 Convenció Nacional dels bahá'ís d'Espanya, durant la qual es van escollir els nou membres de l'òrgan de govern de la comunitat bahá'í, denominada Assemblea Espiritual Nacional. Dos dels membres d'aquesta institució són residents a la ciutat de Barcelona. Per a més informació sobre l'Assemblea Nacional pot veure's el següent enllaç: http://www.bahaibarcelona.org/serveis_1/_cwrgE7_qneKbeEIrinCbugf1eCCz8fEDCOpuQ30MWvzD2mOxR9O1Lg

139 Registres trobats.
<Pàgina  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | >>>
© Centre Bahá'í de Barcelona - (Les Corts) - Tel. 934399029 - bahaisdebarcelona@gmail.com