Saltar a continguts

Centre Bahá'í de Barcelona

Navegació

Menú principal

Notícies

Cercador

L'Alcaldesa Ada Colau Ampliar imatge
20/10/2015

 Cada tercer dilluns de mes, la "Plataforma Unitària contra la Violència de Gènere" organitza una concentració a la Plaça de Sant Jaume de Barcelona per retre homenatge a les dones víctimes de la violència masclista. Ahir, 19 d'octubre, l'entitat encarregada del programa de la concentració va ser l'Associació de Dones Bahá'ís de Barcelona.

L'acte va incloure, a més de la presentació de l'entitat i cançons de Katy Evoghly, cantant d'origen iranià, la lectura d'un manifest elaborat per l'Associació de Dones Bahá'ís", proposant mesures educatives per acabar amb aquesta xacra social que afecta al món sencer.

Per part de la Plataforma es va llegir un altre document convidant a la participació en la Marxa contra les Violències Masclistes que tindrà lloc a Madrid el proper 7 de novembre.

Van estar presents a l'acte un Tinent d'Alcalde, dues regidores de l'Ajuntament de Barcelona i la seva Alcaldessa Ada Colau, qui també va intervenir recolzant l'acte i relatant les seves pròpies vivències en aquesta matèria.

Per finalitzar van ser llegits els noms de les nou dones assassinades en l'últim mes i dipositada una flor per cadascuna d'elles en la seva memòria.

Imatge de complement Ampliar imatge
12/09/2015

La revista d'història SAPIENS, a la seva pàgina web, inclou el calendari de festivitats de les principals comunitats religioses presents a Catalunya entre elles la Fe bahá’í, il·lustrat amb fotografies d'algunes de les nostres activitats. A més situa l'adreça del centre bahá’í de Barcelona i refereix per a més informació a la nostra pàgina web. 

Imatge de complement Ampliar imatge
07/09/2015

El tercer document d’aquest consell ha estat presentat el 7 de setembre.  

Imatge de complement Ampliar imatge
07/07/2015

El periòdic La Marina, del barri de la Zona Franca, en la seva edició de juliol-agost publica una entrevista sobre les activitats bahá'ís en aquest barri. 

Imatge de complement Ampliar imatge
03/07/2015

El passat 29 de maig, un representant de la comunitat bahá'í de Catalunya va comparèixer davant la Comissió d’Acció Exterior, UE i Cooperació del Parlament de Catalunya, a fi d'explicar les persecucions que pateixen els bahá'ís a Iran, lloc on va néixer la Fe bahá'í, i demanar qualsevol acció per part del Parlament que ajudi a mitigar la violació dels drets humans a Iran, tant dels bahá'ís com d'altres minories. 

Imatge de complement Ampliar imatge
03/07/2015

La Direcció General de Serveis Penitenciaris i la Direcció General d’Afers Religiosos han elaborat una edició revisada i ampliada de la Guia per al respecte a la diversitat de creences als centres penitenciaris de Catalunya. 

Imatge de complement Ampliar imatge
18/06/2015

 La Direcció General d’Afers Religiosos, l’Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós (AUDIR), impulsora de la iniciativa, i la companyia funerària Grup Mémora publiquen la primera guia plurireligiosa de celebracions funeràries: Duellum: no tan sols.

L’obra permet la consulta sobre la diversitat de celebracions i cerimònies rituals funeràries i de pregària de les diferents comunitats i tradicions religioses presents a Catalunya. El contingut de la guia, de 165 pàgines, ofereix diverses fitxes amb informació bàsica i recursos pràctics per a la celebració de les exèquies d’acord amb les pràctiques cada confessió.

Aquesta publicació es pot descarregar en un doble format per facilitar -ne l’ús, tant la guia sencera com les separates de cadascuna de les confessions i tradicions. D’aquesta manera, es proporciona un recurs que permet als usuaris personalitzar el funeral segons les seves creences i conviccions.

Les 24 fitxes que conté l’obra es refereixen a diverses tradicions dintre de les confessions següents: Església catòlica; esglésies cristianes evangèliques o protestants; islam; judaisme; budisme; esglésies ortodoxes; Església de Jesucrist dels Sants dels Últims Dies (mormons); Testimonis Cristians de Jehovà; Fe bahá’í; hinduisme, i sikhisme. La guia també dedica un apartat a l’ateisme i a les cerimònies interreligioses i interconviccionals.

Els principals destinataris d’aquesta guia són les famílies usuàries dels tanatoris i les funeràries, el clero i les persones de referència de les diverses tradicions i conviccions, així com els professionals de les empreses funeràries.

Imatge de complement Ampliar imatge
22/05/2015

Susana Torrella va ser entrevistada en l'emissora a Barcelona de Gestiona Ràdio, dins del programa que dirigeix Pedro Riba "Luces en la oscuridad". L'entrevista va estar dedicada a explicar la situació dels set líders bahá'ís condemnats a Iran a 20 anys de presó per motius religiosos, i en general sobre la persecució que des del bressol a la tomba pateixen els seguidors de la Fe bahá'í a l'Iran. L'entrevista pot escoltar-se a l'enllaç.

135 Registres trobats.
<Pàgina  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | >>>
© Centre Bahá'í de Barcelona - (Les Corts) - Tel. 934399029 - bahaisdebarcelona@gmail.com