Saltar a continguts

Centre Bahá'í de Barcelona

Navegació

Menú principal

Notícies

Cercador

Imatge de complement Ampliar imatge
23/11/2015

Aquest és el primer any en qual els bahá'ís de tot el món han celebrat dos de les  seves més importants festivitats en dies consecutius, el 13 i 14 de novembre. El primer dia commemora el naixement del Báb, l'Herald de la Fe bahá'í, i el segon, el naixement de Bahá''lláh, el Fundador de la Fe Bahá'í.

Els bahá'ís als països occidentals havien estat commemorant fins ara aquests dos dies festius d'acord amb el calendari gregorià. Conforme al progressiu i gradual desenvolupament dels ensenyaments bahá'ís, aquest any el consell suprem de govern de la Fe bahá'í, la Casa Universal de Justícia, va inaugurar la implementació comuna a tot el món del calendari bahá'í, també conegut com a calendari Badi.

El Báb i Bahá'u'lláh van néixer en dies consecutius en el mateix mes del calendari llunar, encara que en diferents anys, el Báb, en 1819, i Bahá'u'lláh en 1817. D'acord amb les disposicions ara establertes pel que fa al calendari Badi, s'han combinat principalment les característiques del calendari solar amb alguns elements del llunar, i aquests dos dies sagrats bahá'ís es celebraran a partir d'ara en dies consecutius a tot el món. Com la fixació d'aquests dos dies festius al calendari Badi es relaciona amb el cicle llunar, els dies es desplaçaran dins del calendari gregorià. L'any 2016, es celebraran els dies 1 i 2 de novembre.

La Fe Bahá'í és una religió monoteista fundada per Bahá’u’lláh, l'eix fonamental de la qual té a veure amb la unitat de la família humana: "Aquell que és el vostre Senyor, el Tot Misericordiós, abriga en el seu cor el desig de contemplar a tota la raça humana com una sola ànima i un sol cos”. Els bahá'ís consideren al Báb i a Bahá'u'lláh com els més recents d'una línia de Missatgers Divins que inclou a Krishna, Buda, Moisés, Crist i Mahoma. Aquests Missatgers de Déu proporcionen educació per als pobles del món i ajuden a fer avançar la capacitat espiritual, intel·lectual i moral de la humanitat.

Els naixements del Báb i de Bahá'u'lláh són dos dels nou dies sagrats bahá'ís que es commemoren durant tot l'any. Els bahá'ís, juntament amb els seus amics i familiars van celebrar aquests dos dies sants a Barcelona i moltes altres comunitats d'Espanya amb programes devocionals i reflexions sobre les vides i ensenyaments del Bab i de Bahá''lláh.

Imatge de complement Ampliar imatge
03/11/2015

La XII MOSTRA DE CINEMA ESPIRITUAL DE CATALUNYA va projectar la pel·lícula "Encendre una espelma", del cineasta canadenc-iranià Maziar Bahari, que mostra la persecució que pateixen els bahá'ís a Iran, centrant-se en les històries de persones relacionades amb el ja clausurat Institut Bahá'í d'Educació Superior (una universitat creada per oferir educació superior als estudiants bahá'ís als quals, per les seves creences, se'ls nega l'accés a la universitat). La pel·lícula va ser presentada pel jesuïta Jaume Flaquer, professor en la facultat de Teologia i per Amin Egea, historiador bahá'í i va comptar amb la presència de la Subdirectora General d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, la Sra. Isabel Escandell i Sanchez.
La projecció va tenir lloc el 2 de novembre a la sala de Cristianisme i Justícia. 

Imatge de complement Ampliar imatge
29/10/2015

AUDIR (Associació Unesco per al Diàleg Interreligiós) acaba de publicar el calendari interreligioso 2016, que, com altres anys, conté les festivitats bahá’ís i una pàgina dedicada a la Fe, incloent una fotografia de l'interior del temple de Wilmette (USA). 

Imatge de complement Ampliar imatge
26/10/2015

En el seu exemplar de novembre, la revista Descobrir ha publicat, a la pàgina 30, un article titulat “Fe Bahá’í: amor, unió i compasió”, informant de la commemoració en el mes de novembre del naixement de Bahá’u'lláh i de la celebració dels natalicis bessons del Báb i de Bahá’u'lláh a la nostra comunitat.

 

L'Alcaldesa Ada Colau Ampliar imatge
20/10/2015

 Cada tercer dilluns de mes, la "Plataforma Unitària contra la Violència de Gènere" organitza una concentració a la Plaça de Sant Jaume de Barcelona per retre homenatge a les dones víctimes de la violència masclista. Ahir, 19 d'octubre, l'entitat encarregada del programa de la concentració va ser l'Associació de Dones Bahá'ís de Barcelona.

L'acte va incloure, a més de la presentació de l'entitat i cançons de Katy Evoghly, cantant d'origen iranià, la lectura d'un manifest elaborat per l'Associació de Dones Bahá'ís", proposant mesures educatives per acabar amb aquesta xacra social que afecta al món sencer.

Per part de la Plataforma es va llegir un altre document convidant a la participació en la Marxa contra les Violències Masclistes que tindrà lloc a Madrid el proper 7 de novembre.

Van estar presents a l'acte un Tinent d'Alcalde, dues regidores de l'Ajuntament de Barcelona i la seva Alcaldessa Ada Colau, qui també va intervenir recolzant l'acte i relatant les seves pròpies vivències en aquesta matèria.

Per finalitzar van ser llegits els noms de les nou dones assassinades en l'últim mes i dipositada una flor per cadascuna d'elles en la seva memòria.

Imatge de complement Ampliar imatge
12/09/2015

La revista d'història SAPIENS, a la seva pàgina web, inclou el calendari de festivitats de les principals comunitats religioses presents a Catalunya entre elles la Fe bahá’í, il·lustrat amb fotografies d'algunes de les nostres activitats. A més situa l'adreça del centre bahá’í de Barcelona i refereix per a més informació a la nostra pàgina web. 

Imatge de complement Ampliar imatge
07/09/2015

El tercer document d’aquest consell ha estat presentat el 7 de setembre.  

Imatge de complement Ampliar imatge
07/07/2015

El periòdic La Marina, del barri de la Zona Franca, en la seva edició de juliol-agost publica una entrevista sobre les activitats bahá'ís en aquest barri. 

139 Registres trobats.
<Pàgina  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | >>>
© Centre Bahá'í de Barcelona - (Les Corts) - Tel. 934399029 - bahaisdebarcelona@gmail.com