Saltar a continguts

Centre Bahá'í de Barcelona

Navegació

Menú principal

Notícies

Cercador

Imatge de complement
25/01/2015

 El programa “Religions” del canal EL PUNT -AVUI TV, en la seva emissió del dia 19 de gener va oferir una entrevista a la Dra. Rosa Rabbani, sobre la Fe bahá’í. El programa és pot veure a la següent adreça:  http://www.elpuntavui.tv/video.html?view=video&video_id=117186092

Imatge de complement Ampliar imatge
23/01/2015

Seguint a la declaració pública de l'Associació Unesco per al Diàleg Interreligioso, AUDIR, al voltant del gest de suport de l'Ayatolláh Tehrani als bahá’ís a Iran, que pot llegir-se a la pàgina web de l'Associació, el 22 de gener va tenir lloc una taula rodona sota el títol "Art i paraula: cltura del diàleg versus cultura de l'odi", amb la qual s'inaugurava una altra activitat regular de l'AUDIR que consistirà a presentar alguna bona pràctica relacionada amb a l'exercici de la llibertat religiosa, i que va estar dedicada precisament a l'acció del Ayyatolláh Tehrani. En la taula va intervenir el Dr. Arash Arjomandi, en qualitat de bahá’í i va estar acompanyat per un representant de l'església metodista i una representant de religió musulmana sunni. La presentació de l'acte va estar precedida per un relat de les accions del Ayatolláh Tehrani i de la seva biografia acompanyat d'un powerpoint, després de la qual cosa cadascun dels representants va ressaltar el valor de la tolerància i l'esperit d'unitat que caracteritza les religions. Després de les intervencions, el públic assistent (45 persones) va realitzar preguntes sobre el tema, incloent la petició que s'expliqués què és la Fe bahá’í. L'acte va tenir lloc a la seu de l'AUDIR

Joves participants Ampliar imatge
31/12/2014

 El passat 15 de desembre, una jove de la comunitat bahá'í de Barcelona va participar, juntament amb joves d'altres denominacions religioses, en una taula rodona organitzada per Africat, que clausurava un cicle de conferències sota el títol genèric "Mons femenins, religions i creences.Diàlegs per a noves relacions de gènere des de l'àmbit espiritual

Imatge de complement Ampliar imatge
31/12/2014

 L’ Aiatol·là Abdolhamid Masoumi-Tehrani és un clergue Iranià, assentat a Teheran. Combina la seva activitat religiosa amb l’art i la cal·ligrafia, a través de les quals vol promoure la pau i la convivència entre les religions i les cultures. 

És coneguda la seva producció cal·ligràfica a favor de la fe Baha’i (el 7 d'abril de 2013), minoritària a l’Iran però no reconeguda encara legalment per la Constitució iraniana. La cal·ligrafia, en què l’Aiatol·là cita alguns passatges del Kitáb-i-Aqdas (Llibre dels Aqdas), escrit al s. XIX per Baha’ u’ llah, el fundador de la fe Baha'i, és una mostra de la seva solidaritat cap als creients d'aquesta fe víctimes de discriminació i apel·la a la necessitat del reconeixement dels seus drets civils.
 
 

 

Calendari Ampliar imatge
17/12/2014

L’Associació Unesco per al Diàleg Interreliós publica cada any un calendari de paret que recull les principals festes d’onze tradicions religioses diferents, així com les celebracions civils catalanes i internacionals més importants. El Calendari interreligiós vol ser una eina que ajudi a visualitzar i normalitzar la pluralitat religiosa del nostre país i del planeta.

 

 A banda d’explicar breument totes les festes, el calendari explora cada any una temàtica concreta que és presentada, cada mes, des de la perspectiva d’una tradició diferent. El d'aquest any es titula "Pelegrinatges pels Camins del Sagrat.

Imatge de complement Ampliar imatge
29/10/2014

"Mons femenins, religions i creences: les dones parlen. Diàlegs per a noves relacions de gènere des de l'àmbit espiritual" és el títol del cicle de conferències que organitza AFRICAT, l'Associació Africana i Catalana de Cooperació, que s'inaugura el 4 de novembre i finalitzarà el 15 de desembre. Dins d'aquest cicle hi haurà una xerrada amb el títol "La Fe bahá'í, mirades i vivències d'una dóna", a càrrec de la Sra. Rosa Rabbani, i tindrà lloc el dia 20 de novembre, a les 19 h. a la Llibrería Altaïr , Gran Via dels Corts Catalans 616, Barcelona. El programa complert d'aquest cicle pot veure's en el document annex.

Imatge de complement
02/06/2014

El Grup de Treball Estable de Religions, ha fet públic un manifest en favor de la llibertat religiosa a Iran i de suport a la iniciativa de l'Aiatola Tehrani, qui va realitzar un gest d'aproximació als bahá'ís, la situació repressiva dels quals és dramàtica en aquell país.
Aquest manifest s' afegeix a la d'altres importants líders religiosos a tot el món cridant a la coexistència religiosa a Iran

Pot llegir-se el manifest en català en el següent enllaç:

http://www.grupdereligions.org/?p=849

 

Centre d'estudis bahá'ís Ampliar imatge
10/05/2014

Ja està disponible la informació de les activitats programades aquest estiu en el Centre d'Estudis Bahá'ís en Lliria (València), així com els formularis d'inscripció en les mateixes.
Pot accedir-se a la informació a través de l'enllaç. 

135 Registres trobats.
<<<Pàgina  11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | >
© Centre Bahá'í de Barcelona - (Les Corts) - Tel. 934399029 - bahaisdebarcelona@gmail.com