Saltar a continguts

Centre Bahá'í de Barcelona

Navegació

Menú principal

Notícies

Cercador

El President Mas conversant ambs membres de la comunitat bahá'í Ampliar imatge
04/02/2015

 El president de la Generalitat, Artur Mas, va presidir ahir la recepció que el Govern ha ofert al Salò Sant Jorid del Palau de la Generalitat als principals representants religiosos en Catalunya amb motiu de la Setmana Mundial de l’Harmonia Interconfessional. .  A l’inici del seu discurs, el president de la Generalitat ha destacat la importància de la celebració d’aquesta recepció perquè “les confessions religioses no es tanquin en elles mateixes, sinó que s’obrin al conjunt de la ciutadania”. “La religió forma part de la pròpia realitat cultural del país, que és molt diversa, i és bo que el conjunt de la nostra societat ho sàpiga apreciar”, ha manifestat.

També  ha apuntat que la diversitat religiosa ha de tenir una traducció real a diferents àmbits de la societat. Com a exemples d’aquesta voluntat d’obertura, el president ha citat la formació de personal que treballa per a les administracions públiques o la nova assignatura de valors cívics i socials que s’impartirà a partir de primària, perquè “no podem aïllar la diversitat religiosa del que ha de ser l’ensenyament i l’educació dels nostres fills”.
 Durant la recepció que s’ha fet al Palau, on també hi ha participat la vicepresidenta del Govern i titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega, un nen musulmà i una nena protestant, les dues minories religioses amb més presència a Catalunya, han llegit el missatge que el secretari general de les Nacions Unides, Ban Ki-moon, difon enguany amb motiu de la Setmana Mundial de l’Harmonia Interconfessional.
 L’Assemblea General de les Nacions Unides va aprovar el 20 d’octubre de 2010 la resolució 65/5 que proclama la primera setmana de febrer de cada any com la Setmana Mundial de l’Harmonia Interconfessional entre totes les religions, confessions i creences. La mateixa resolució insta tots els estats a donar-hi suport durant aquesta setmana al missatge d’harmonia interconfessional.
Tres representants de la comunitat bahá’i de Catalunya han estat presents a l’acte.
La fotografía mostra al president Mas conversant amb dos dels bahá’ís durant la recepció.
 

Imatge de complement Ampliar imatge
29/01/2015

El 28 de gener, dins de l'acte organitzat pel GTER (Grup Estable dels Religions), sota el títol “LA REALITAT DE L'ESTAT ISLÀMIC I ELS MINORIES RELIGIOSES Al MITJÀ ORIENT”, que va tenir lloc a l'Auditori de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna (Barcelona), el Dr. Sergio García, responsable de l'Oficina d'Assumptes Públics de la comunitat bahá’í d'Espanya, va participar en una taula dedicada a analitzar les comunitats cristianes i la religió bahá'í en el mig orient, juntament amb el Dr. Guillem Corretja, actual president del GTER i Secretari General del Consell Evangèlic de Catalunya.

El programa de l'acte va incloure la projecció de part d'un documental sobre l'Estat Islàmic, produït per Vice News, i presentat pel periodista Mesurar Plandolit i una altra taula que va analitzar la “Realitat geopolítica de l'Estat Islàmic. Islam, mitjans de comunicació i Estat Islàmic, amb la participació de l'esmentat periodista i del Dr. Mohamed Ghaidouni, president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya, qui va oferir una exposició de la gènesi de l'Estat Islàmic.

En la seva intervenció, el Dr. Sergio García va realitzar una breu introducció a la Fe bahá’í i la seva història, per despr´ès explicar la persecució que pateixen els bahá’ís a l' Iran, i la resposta resilent dels creients bahá’ís en aquell país.

El públic assistent, unes 50 persones, va formular algunes preguntes als ponents i per concloure l'acte es va llegir un manifest a favor del respecte a la llibertat de les minories religioses signat pels membres del GTER.

En l'acte van estar també presents el Director General d’Afers Religiosos de la Generalitat, Enric Vendrell, el Ccomissionat d’Afers Religiosos de l’Ajuntament de Barcelona, Ignasi Garcia i Clavel, i la diputada Glòria Renom 

Imatge de complement Ampliar imatge
29/01/2015

El 28 de gener, la Presidenta del Parlament de Catalunya va rebre en audiència a dos membres de l'Assemblea Local dels Bahá'ís de Barcelona, els quals li van exposar la situació de persecució contra els bahá’ís a l' Iran i en particular la dels joves bahá’ís als quals se'ls nega l'accés als estudis superiors.

La Presidenta, que va rebre documentació sobre aquest assumpte, va prometre que proposaria a la Comissió de Justícia i Drets Humans del Parlament que estudiés el cas i considerés demanar la compareixença dels bahá’ís en el Parlament per exposar l'assumpte i respondre a les preguntes dels diferents grups. A la web del Parlament va aparèixer la nota d'aquesta entrevista i una fotografia.

http://www.parlament.cat/web/actualitat/noticies?p_id=163466547

 

També va aparèixer la notícia en http://noticiaspress.és/2015/01/la-presidenta-reprepresentants-de-la-comunitat-bah-de-barcelona/ 

 

Imatge de complement
25/01/2015

 El programa “Religions” del canal EL PUNT -AVUI TV, en la seva emissió del dia 19 de gener va oferir una entrevista a la Dra. Rosa Rabbani, sobre la Fe bahá’í. El programa és pot veure a la següent adreça:  http://www.elpuntavui.tv/video.html?view=video&video_id=117186092

Imatge de complement Ampliar imatge
23/01/2015

Seguint a la declaració pública de l'Associació Unesco per al Diàleg Interreligioso, AUDIR, al voltant del gest de suport de l'Ayatolláh Tehrani als bahá’ís a Iran, que pot llegir-se a la pàgina web de l'Associació, el 22 de gener va tenir lloc una taula rodona sota el títol "Art i paraula: cltura del diàleg versus cultura de l'odi", amb la qual s'inaugurava una altra activitat regular de l'AUDIR que consistirà a presentar alguna bona pràctica relacionada amb a l'exercici de la llibertat religiosa, i que va estar dedicada precisament a l'acció del Ayyatolláh Tehrani. En la taula va intervenir el Dr. Arash Arjomandi, en qualitat de bahá’í i va estar acompanyat per un representant de l'església metodista i una representant de religió musulmana sunni. La presentació de l'acte va estar precedida per un relat de les accions del Ayatolláh Tehrani i de la seva biografia acompanyat d'un powerpoint, després de la qual cosa cadascun dels representants va ressaltar el valor de la tolerància i l'esperit d'unitat que caracteritza les religions. Després de les intervencions, el públic assistent (45 persones) va realitzar preguntes sobre el tema, incloent la petició que s'expliqués què és la Fe bahá’í. L'acte va tenir lloc a la seu de l'AUDIR

Joves participants Ampliar imatge
31/12/2014

 El passat 15 de desembre, una jove de la comunitat bahá'í de Barcelona va participar, juntament amb joves d'altres denominacions religioses, en una taula rodona organitzada per Africat, que clausurava un cicle de conferències sota el títol genèric "Mons femenins, religions i creences.Diàlegs per a noves relacions de gènere des de l'àmbit espiritual

Imatge de complement Ampliar imatge
31/12/2014

 L’ Aiatol·là Abdolhamid Masoumi-Tehrani és un clergue Iranià, assentat a Teheran. Combina la seva activitat religiosa amb l’art i la cal·ligrafia, a través de les quals vol promoure la pau i la convivència entre les religions i les cultures. 

És coneguda la seva producció cal·ligràfica a favor de la fe Baha’i (el 7 d'abril de 2013), minoritària a l’Iran però no reconeguda encara legalment per la Constitució iraniana. La cal·ligrafia, en què l’Aiatol·là cita alguns passatges del Kitáb-i-Aqdas (Llibre dels Aqdas), escrit al s. XIX per Baha’ u’ llah, el fundador de la fe Baha'i, és una mostra de la seva solidaritat cap als creients d'aquesta fe víctimes de discriminació i apel·la a la necessitat del reconeixement dels seus drets civils.
 
 

 

139 Registres trobats.
<<<Pàgina  11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | >
© Centre Bahá'í de Barcelona - (Les Corts) - Tel. 934399029 - bahaisdebarcelona@gmail.com