Saltar a contenidos

Centre Bahá'í de Barcelona

Navegación

Menú principal

RSSNoticias

01/04/2014
Información sobre el Naw-Rúz aparecida en la página de Asuntos Religiosos de la Generalitat

Artículo sobre el año nuevo bahá'í publicado en el Boletín electrónico del Departament de Governació i Relacions Institucionals de la Generalitat de Catalunya

Imagen de complemento Ampliar imatge

Dilluns, 31 de març de 2014

L’any 171, per als bahá’ís

Els bahá'ís de Barcelona han celebrat l'entrada del seu nou any, el 171, juntament amb els més de 5 milions de fidels amb què compten arreu del món. Segons el seu calendari, el nou any ha arribat el 21 de març. La comunitat barcelonina ha celebrat la festa l’endemà, dia 22, a la seva seu, acompanyats d’amics i familiars, i de tothom que hi ha volgut participar, perquè les seves celebracions estan obertes a tothom.


 

Festa bahà'í

Coincidint amb l'equinocci hivernal i el primer dia de la primavera, el 21 de març és per als bahá’ís el Naw-Rúz, l'any nou. El calendari bahá'í es basa en l'any solar i es divideix en 19 mesos de 19 dies cadascun, més quatre dies intercalars (cinc en els anys de traspàs) que precedeixen el dinovè mes, dedicat a la regeneració espiritual i preparació per a l'any nou, amb un període de dejuni del 2 al 20 de març.
El Naw-Rúz és un dia sagrat, encara que sense ritus o pràctiques preestablertes, de manera que la celebració d’aquesta festivitat presenta una gran diversitat entre les diverses cultures del món que conformen aquesta comunitat religiosa.

La Fe bahá'í
Bahà'u'llàh (1817-1892) va néixer a Teheran, Pèrsia (actualment Iran), amb el nom de Mirza Husayn Ali Nuri. Bahà'u'llàh vol dir "la Glòria de Déu" o "l’Esplendor de Déu". La seva religió pren el seu propi nom i és coneguda generalment en persa com Amr-i Baha'i (Causa Bahà'í) o Amr-i Allah (Causa de Déu). Va ensenyar que totes les religions del món representen una mateixa fe, que tota la humanitat és una raça destinada a viure en pau i harmonia, i que el propòsit de la vida és desenvolupar-se espiritualment i contribuir a la transformació i millora de les nostres societats.
Els bahá'ís creuen en l'harmonia entre la ciència i la religió i en la investigació independent de la veritat. Treballen per la igualtat de gènere, l'educació universal, la justícia i l'eliminació de tot tipus de prejudicis i, en última instància, per crear una civilització mundial sostenible, pròspera materialment i espiritual.
Actualment, estan estesos per tot el món. A Catalunya, es va formar la primera Assemblea Espiritual Local dels Bahá'ís de Barcelona (l'òrgan de govern local de la comunitat bahá'í ) el 20 d'abril de 1949.

© Centre Bahá'í de Barcelona - (Les Corts) - Tel. 934399029 - bahaisdebarcelona@gmail.com