Saltar a continguts

Centre Bahá'í de Barcelona

Navegació

Menú principal

Notícies

26/06/2013
Publicada la guia “Atenció religiosa al final de la vida- Coneixements útils sobre creences i conviccions”
Portada de la Guia Ampliar imatge

El 26 de juny, a la seu de la Fundació Obra Social de la Caixa, a Barcelona, davant prop de 150 persones, va tenir lloc la presentació d'una guia sobre la “Atenció religiosa al final de la vida- Coneixements útils sobre creences i conviccions”, que, en les seves 210 pàgines, recull pràctiques, rituals, músiques i textos sagrats de 12 confessions religioses més la creença atea.

La guia de butxaca, dirigida a professionals sanitaris i familiars de malalts terminals, pretén ajudar a tals col·lectius a donar resposta a les necessitats espirituals de les persones amb malalties avançada. Aquest llibre conté 23 pàgines sobre la Fe bahá’í, amb material preparat per Antonio Camps, metge i bahá’i de Saragossa, i ha estat elaborada des del Centre UNESCO de Barcelona.

A més del president de la Fundació i dels coordinadors de la publicació, va intervenir en l'acte el Dr. Francesc Torralba (filòsof i teòleg), qui va destacar que la vida humana té 4 dimensions, la física, la mental, la social i l'espiritual, per la qual cosa l'atenció integral a la persona en situació de dificultat i més encara en cas de la proximitat a la mort, ha d'estar dirigida a totes elles.

La guia ve a omplir el buit actual en l'atenció espiritual del malalt terminal, que igual que requereix cures mèdiques per al cos, psicològics per a la ment i atenció d'afins per a la dimensió social, també precisa de l'acompanyament espiritual, que li conforti i li aproximi a la seva fi terrenal, quan la incertesa del desenllaç de la seva vida causa tanta inquietud.

El Dr. Torralba va destacar així mateix, que les quatre dimensions o aspectes de la realitat humana esmentats són canviants al llarg de la vida, i, per tant, ho és també la dimensió espiritual, per la qual cosa no és estrany trobar-se en els moments finals de la vida amb canvis sobtats en la creença espiritual tant en el sentit del no creient que té la necessitat d'orar i tornar-se al seu creador, com del creient, qui, al contrari, viu el seu acostament a la mort amb pèrdua de fe i el sentiment de veure's abandonat de Déu.

Enllaç:  Accés a la Guia 
© Centre Bahá'í de Barcelona - (Les Corts) - Tel. 934399029 - bahaisdebarcelona@gmail.com