Saltar a continguts

Centre Bahá'í de Barcelona

Navegació

Menú principal

Notícies

04/02/2015
El Govern ha ofert al Palau de la Generalitat una recepció als principals representants religiosos de Catalunya

 El president de la Generalitat, Artur Mas, va presidir ahir la recepció que el Govern ha ofert al Salò Sant Jorid del Palau de la Generalitat als principals representants religiosos en Catalunya amb motiu de la Setmana Mundial de l’Harmonia Interconfessional. .  A l’inici del seu discurs, el president de la Generalitat ha destacat la importància de la celebració d’aquesta recepció perquè “les confessions religioses no es tanquin en elles mateixes, sinó que s’obrin al conjunt de la ciutadania”. “La religió forma part de la pròpia realitat cultural del país, que és molt diversa, i és bo que el conjunt de la nostra societat ho sàpiga apreciar”, ha manifestat.

També  ha apuntat que la diversitat religiosa ha de tenir una traducció real a diferents àmbits de la societat. Com a exemples d’aquesta voluntat d’obertura, el president ha citat la formació de personal que treballa per a les administracions públiques o la nova assignatura de valors cívics i socials que s’impartirà a partir de primària, perquè “no podem aïllar la diversitat religiosa del que ha de ser l’ensenyament i l’educació dels nostres fills”.
 Durant la recepció que s’ha fet al Palau, on també hi ha participat la vicepresidenta del Govern i titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega, un nen musulmà i una nena protestant, les dues minories religioses amb més presència a Catalunya, han llegit el missatge que el secretari general de les Nacions Unides, Ban Ki-moon, difon enguany amb motiu de la Setmana Mundial de l’Harmonia Interconfessional.
 L’Assemblea General de les Nacions Unides va aprovar el 20 d’octubre de 2010 la resolució 65/5 que proclama la primera setmana de febrer de cada any com la Setmana Mundial de l’Harmonia Interconfessional entre totes les religions, confessions i creences. La mateixa resolució insta tots els estats a donar-hi suport durant aquesta setmana al missatge d’harmonia interconfessional.
Tres representants de la comunitat bahá’i de Catalunya han estat presents a l’acte.
La fotografía mostra al president Mas conversant amb dos dels bahá’ís durant la recepció.
 

El President Mas conversant ambs membres de la comunitat bahá'í Ampliar imatge

 

© Centre Bahá'í de Barcelona - (Les Corts) - Tel. 934399029 - bahaisdebarcelona@gmail.com