Saltar a continguts

Centre Bahá'í de Barcelona

Navegació

Menú principal

Notícies

03/07/2015
Guia per al respecte a la diversitat de creences als centres penitenciaris de Catalunya

La Direcció General de Serveis Penitenciaris i la Direcció General d’Afers Religiosos han elaborat una edició revisada i ampliada de la Guia per al respecte a la diversitat de creences als centres penitenciaris de Catalunya. 

Imatge de complement Ampliar imatge

La guia és una versió revisada i ampliada del text que es va presentar l’any 2010. Aquesta edició de la guia incorpora un nou capítol en què es recullen algunes bones pràctiques que s’han desenvolupat arreu en relació amb la gestió de la diversitat religiosa en l’àmbit penitenciari, així com nous apartats dedicats a com es poden tramitar les demandes d’assistència religiosa dels interns o al calendari de les festivitats de les diferents tradicions religioses.

A més, s’ha dut a terme una ampliació de les fitxes descriptives de les diverses confessions religioses, ara molt més completes i exhaustives que en l’edició anterior, i s’hi ha inclòs un ampli catàleg de recursos per tal que les persones que ho desitgin puguin ampliar els seus coneixements pel que fa a la realitat de les confessions religioses amb seguidors als centres penitenciaris de Catalunya.

També cal destacar l’ampliació i l’enriquiment de l’apartat legal. S’ha elaborat una presentació més àgil i atractiva de la normativa de referència i s’ha deixat per als annexos la reproducció literal dels textos jurídics.
 
La guia conté un apartat dedicat a la Fe bahá'í

© Centre Bahá'í de Barcelona - (Les Corts) - Tel. 934399029 - bahaisdebarcelona@gmail.com