Saltar a continguts

Centre Bahá'í de Barcelona

Navegació

Menú principal

Notícies

29/01/2015
PARTICIPACIÓ BAHÁ’Í EN UN ACTE ORGANITZAT PEL GTER

El 28 de gener, dins de l'acte organitzat pel GTER (Grup Estable dels Religions), sota el títol “LA REALITAT DE L'ESTAT ISLÀMIC I ELS MINORIES RELIGIOSES Al MITJÀ ORIENT”, que va tenir lloc a l'Auditori de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna (Barcelona), el Dr. Sergio García, responsable de l'Oficina d'Assumptes Públics de la comunitat bahá’í d'Espanya, va participar en una taula dedicada a analitzar les comunitats cristianes i la religió bahá'í en el mig orient, juntament amb el Dr. Guillem Corretja, actual president del GTER i Secretari General del Consell Evangèlic de Catalunya.

El programa de l'acte va incloure la projecció de part d'un documental sobre l'Estat Islàmic, produït per Vice News, i presentat pel periodista Mesurar Plandolit i una altra taula que va analitzar la “Realitat geopolítica de l'Estat Islàmic. Islam, mitjans de comunicació i Estat Islàmic, amb la participació de l'esmentat periodista i del Dr. Mohamed Ghaidouni, president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya, qui va oferir una exposició de la gènesi de l'Estat Islàmic.

En la seva intervenció, el Dr. Sergio García va realitzar una breu introducció a la Fe bahá’í i la seva història, per despr´ès explicar la persecució que pateixen els bahá’ís a l' Iran, i la resposta resilent dels creients bahá’ís en aquell país.

El públic assistent, unes 50 persones, va formular algunes preguntes als ponents i per concloure l'acte es va llegir un manifest a favor del respecte a la llibertat de les minories religioses signat pels membres del GTER.

En l'acte van estar també presents el Director General d’Afers Religiosos de la Generalitat, Enric Vendrell, el Ccomissionat d’Afers Religiosos de l’Ajuntament de Barcelona, Ignasi Garcia i Clavel, i la diputada Glòria Renom 

Imatge de complement Ampliar imatge

 

© Centre Bahá'í de Barcelona - (Les Corts) - Tel. 934399029 - bahaisdebarcelona@gmail.com