Saltar a continguts

Centre Bahá'í de Barcelona

Navegació

Menú principal

Notícies

23/11/2015
DOS DIES SAGRATS CONSECUTIUS COMMEMOREN ELS NAIXEMENTS DEL BAB I DE BAHÁ’ULLÁH

Aquest és el primer any en qual els bahá'ís de tot el món han celebrat dos de les  seves més importants festivitats en dies consecutius, el 13 i 14 de novembre. El primer dia commemora el naixement del Báb, l'Herald de la Fe bahá'í, i el segon, el naixement de Bahá''lláh, el Fundador de la Fe Bahá'í.

Els bahá'ís als països occidentals havien estat commemorant fins ara aquests dos dies festius d'acord amb el calendari gregorià. Conforme al progressiu i gradual desenvolupament dels ensenyaments bahá'ís, aquest any el consell suprem de govern de la Fe bahá'í, la Casa Universal de Justícia, va inaugurar la implementació comuna a tot el món del calendari bahá'í, també conegut com a calendari Badi.

El Báb i Bahá'u'lláh van néixer en dies consecutius en el mateix mes del calendari llunar, encara que en diferents anys, el Báb, en 1819, i Bahá'u'lláh en 1817. D'acord amb les disposicions ara establertes pel que fa al calendari Badi, s'han combinat principalment les característiques del calendari solar amb alguns elements del llunar, i aquests dos dies sagrats bahá'ís es celebraran a partir d'ara en dies consecutius a tot el món. Com la fixació d'aquests dos dies festius al calendari Badi es relaciona amb el cicle llunar, els dies es desplaçaran dins del calendari gregorià. L'any 2016, es celebraran els dies 1 i 2 de novembre.

La Fe Bahá'í és una religió monoteista fundada per Bahá’u’lláh, l'eix fonamental de la qual té a veure amb la unitat de la família humana: "Aquell que és el vostre Senyor, el Tot Misericordiós, abriga en el seu cor el desig de contemplar a tota la raça humana com una sola ànima i un sol cos”. Els bahá'ís consideren al Báb i a Bahá'u'lláh com els més recents d'una línia de Missatgers Divins que inclou a Krishna, Buda, Moisés, Crist i Mahoma. Aquests Missatgers de Déu proporcionen educació per als pobles del món i ajuden a fer avançar la capacitat espiritual, intel·lectual i moral de la humanitat.

Els naixements del Báb i de Bahá'u'lláh són dos dels nou dies sagrats bahá'ís que es commemoren durant tot l'any. Els bahá'ís, juntament amb els seus amics i familiars van celebrar aquests dos dies sants a Barcelona i moltes altres comunitats d'Espanya amb programes devocionals i reflexions sobre les vides i ensenyaments del Bab i de Bahá''lláh.

Imatge de complement Ampliar imatge

 

© Centre Bahá'í de Barcelona - (Les Corts) - Tel. 934399029 - bahaisdebarcelona@gmail.com