Saltar a continguts

Centre Bahá'í de Barcelona

Navegació

Menú principal

Notícies

04/12/2011
PARTICIPACIÓ BAHÁ'Í A LA PREGÀRIA INTERRELIGIOSA DEL DIA CONTRA ELS ACCIDENTS DE TRÀNSIT
Imatge de complement

El passat dia 19 de novembre va tenir lloc, a la sala d'actes del museu Picasso de Barcelona, la VIII Pregària Interreligiosa amb motiu del Dia Mundial en Memòria de les Víctimes d'Accidents de Trànsit, amb el lema "Del record global a l'acció global a través de la dècada". A l'acte van participar les comunitats religioses hindú, musulmana, baha'i, budista, jueva i cristiana (catòlics i evangèlics) i també una representació dels ateus.
Es van realitzar dues exposicions que pretenien provocar la reflexió mitjançant les imatges i els rostres de les persones que van morir en sinistres deguts a causes evitables.
Va ser un acte acollidor, bell i amb gran dosi de sentiment.
Cadascun dels representants va escollir unes cites per llegir: els cristians referides a la resurrecció de Jesús; els budistes els quatre pensaments que porten a la felicitat; els hindús unes paraules de Sai Bava, en les quals parlava sobre la rectitud i la creença en Déu; els musulmans van escollir diversos versicles de la Sura de la Vaca, la del Ferro i la del Desengany; els baha'is van llegir dues oracions, una d'elles que comença: "Oh amics! No descureu les virtuts amb què heu estat dotats (...)"; els jueus van recitar el text que comença: "Déu de l'amor, t'implorem que ens atorguis un dia de dedicació als nostres semblants"
Finalment va haver-hi una pregària de tots junts perquè la pau desbordi en els nostres cors. Per concloure es va llegir "Aquest silenci" de Miquel Marti i Pol.

© Centre Bahá'í de Barcelona - (Les Corts) - Tel. 934399029 - bahaisdebarcelona@gmail.com