Saltar a continguts

Centre Bahá'í de Barcelona

Navegació

Menú principal

Notes de Premsa

18/03/2014
Els bahá'ís de Barcelona celebren l'entrada del seu nou any 171

Al costat dels més de 5 milions de bahá'ís al voltant del món, la comunitat bahá'í de Barcelona celebra el 21 de març  l'arribada de l'any nou segons el seu calendari.

Imagen de complemento Ampliar imatge

 

Mentre la majoria dels ciutadans celebren l'arribada del 21 de març per ser l'equinocci vernal i el primer dia de la primavera, pels bahá’ís, aquest dia té un especial significat: és el Naw – Rúz, l'any nou bahá’í. Aquest Naw - Rúz veurà el començament de l'any 171 del calendari bahá'í .
El calendari bahá'í es basa en l'any solar i es divideix en 19 mesos de 19 dies cadascun, més quatre dies intercalars (cinc en els anys de traspàs) que precedeixen el dinovè mes, dedicat a la regeneració espiritual i preparació per a l'any nou, amb un període de dejuni del 2 al 20 de març. El Naw - Rúz representa a més pels bahá’ís el final del dejuni, en què des de l'alba fins a la posta del sol del 2 al 20 de març, els bahá'ís s'abstenen de menjar i beure .
Naw - Rúz és un dia sagrat observat pels bahá’ís de tot el món. No hi ha ritus o pràctiques establertes associades amb aquesta festivitat, el que permet una varietat de celebracions entre les diverses cultures del món que conformen la comunitat bahá'í. Com totes les activitats bahá'ís, les celebracions dels seus Dies Sagrats estan obertes a tothom, i els amics, col·legues, familiars i companys dels bahá'ís s'uneixen, sovint, en la celebració del Naw - Ruz .
Aquest any, els bahá'ís de Barcelona celebraran el seu Naw - Rúz amb els seus amics i familiars el dissabte 22 de març al seu centre local .
 
Sobre la Fe bahá'í :
Bahá’u’lláh, al segle XIX, va ensenyar que totes les religions del món representen una mateixa fe, que tota la humanitat és una raça destinada a viure en pau i harmonia, i que el propòsit de la vida és desenvolupar-se espiritualment i contribuir a la transformació i millora de les nostres societats.
Els bahá'ís creuen en l'harmonia entre la ciència i la religió i en la investigació independent de la veritat. Treballen per la igualtat de gènere, l'educació universal, la justícia i l'eliminació de tot tipus de prejudicis i, en última instància, per crear una civilització mundial sostenible, pròspera material i espiritualment. Es recolzen en criteris morals en totes les seves accions i col · laboren en aquest procés amb persones de tots els orígens socials, religiosos, nacionals i culturals.
És la segona religió més estesa geogràficament del món segons l'Enciclopèdia Britànica. Té presència en més de 190 països i territoris dependents, formant una comunitat de més de 5 milions de persones procedents de totes les nacionalitats, orígens religiosos i grups ètnics.
 
A Catalunya, es va formar la primera Assemblea Espiritual Local dels Bahá'ís de Barcelona (l'òrgan de govern local de la comunitat bahá'í ) el 20 d'abril de 1949.
 

Annex: Nota de premsa  (doc 84.00KB)
© Centre Bahá'í de Barcelona - (Les Corts) - Tel. 934399029 - bahaisdebarcelona@gmail.com